I després

Afectacions diverses en establiments de Sant Feliu per la manca de gel

Compartiu aquesta història

■ Alguns establiments disposen de màquina de fer gel, que els facilita la situació
■ Les informacions que reben alguns negocis per part dels proveïdors auguren que la situació s’allargarà

 

Degut a l’onada de calor i al disparat cost de l’electricitat, l’escassetat de gel és una realitat des de fa unes setmanes, amb un increment de preus i falta d’estoc que afecta a productors, distribuïdors i hostaleria. Sant Feliu de Guíxols no en queda al marge i són molts els negocis que es veuen afectats per aquesta problemàtica que sembla estar lluny de solucionar-se.

Maria del Carmen Muñoz, propietària de la Taverna del Mercat, explica la seva experiència: “no tinc màquina de gel per falta d’espai ”. Actualment no pot trobar-ne als distribuïdors i ha d’anar als supermercats on quasi no n’hi ha: “és com fer malabars”. També n’ha anat a comprar a benzineres “amb preus desorbitats: per una bossa de 5 paquets de gel em varen cobrar 17 euros”.

Martí Roldós, de Viader Vins, valora la seva situació: “nosaltres ja ens fèiem el nostre propi gel, sobretot per refredar els vins i ampolles, però sí que és veritat que de cara a donar vermuts, on el gel es consumeix, estem tenint molts problemes”.

Altres establiments com Can Julià disposen de màquina de gel i no se’n veuen afectats. Maria Carmen Pérez comenta que “tenim dues màquines i no hem tingut cap problema aquest estiu. L’any passat les vàrem parar per problemes amb la factura de la llum però aquest any les tenim engegades”.

Degut a l’increment de preu, alguns negocis han explicat a Ràdio Sant Feliu que s’han vist en la necessitat de cobrar el gel a les begudes i d’altres comenten que s’ho estan començant a plantejar. També han explicat que les informacions que els faciliten els proveïdors no auguren una solució a mig termini.

El més llegit

I després