I després

ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres s’ha celebrat el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere a Sant Feliu de Guíxols en dos actes, de matí i tarda, a les 12 davant de l’Ajuntament i a les 6 a la Plaça Salvador Espriu.

Al migdia, amb més d’un centenar de persones congregades entre ciutadans, membres del SIAD Guíxols (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones), alumnes dels instituts i representants de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, entre altres l’alcalde, Carles Motas, s’ha adreçat als presents fent una lectura de les estadístiques de víctimes de la violència de gènere al país i fent referència a la xacra que representa aquest fenomen social.

Motas comentava que, malgrat que sembla que aquests casos només es produeixen en altres llocs, a Sant Feliu de Guíxols també se’n comptabilitzen.

Enguany s’ha demanat a l’Àrea de Serveis Socials que aportés dades sobre els incidents registrats al municipi i el balanç de l’any aportava la xifra de 53 dones ateses per maltractaments psicològics i de 24 per maltractaments físics.

Tot seguit, la regidora d’Igualtat, Laura Serrano, ha procedit a fer lectura del manifest marc que s’ha llegit a tot Catalunya on es feia un esment especial a les dones, que han de tenir el dret al ser respectades, als mal tractadors i als comportaments masclistes que estan presents en tots els àmbits socials, als mitjans audiovisuals i periodístics pel tractament de notícies en casos de violència, als jutges i forenses pel biaix que sovint s’aprecia en algunes conclusions i als responsables de locals nocturns per la cosificació del gènere femení, entre altres, text que podeu consultar en el següent ARXIU

Tot seguit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes, acte que s’ha repetit a la tarda davant de la seu del SIAD, davant del Centre Cívic Vilartagues, on també s’ha fer una encesa d’espelmes.

Durant tot aquest mes de novembre el SIAD porta a terme diverses activitats com tallers d’autoestima, defensa personal, projeccions de cinema, xerrades als instituts, etc.
Del passat dilluns i fins aquest diumenge entre les 6 de la tarda i les 12 de la mitja nit, s’il·lumina l’Arc de Sant Benet contra la Des Violència de Gènere.

Si ets dona i necessites assessorament, truca al SIAD: 972 82 01 01

El més llegit

I després