La CUP de Sant Feliu de Guíxols va realitzat aquest dissabte dia 8 d’abril una jornada per l’habitatge Social. Es va celebrar una roda de premsa amb el diputat Benet Salellas i Jaume Fernàndez, de l’assemblea de la Cup Guíxols on es varen fer declaracions en clau de crítica sobre la problemàtica existent a l’accés en matèria d’habitatges socials, considerant que manca una resposta ràpida i efectiva des de les institucions públiques (Ajuntament i Generalitat), sobretot per a famílies en exclusió social i residencial.

Posteriorment, han distribuït una nota de premsa als mitjanats en la qual es fa un recull de l’acte i de les reivindicacions de les persones que hi varen assistit:

“La CUP Guíxols tornem a recolzar l’alliberació del bloc ocupat al Carrer Verdaguer , propietat de la Generalitat de Catalunya per destinar-lo a habitatges de lloguers socials , ja que les famílies del Col·lectiu Dignitat amb aquesta reivindicació han creat un precedent, demostrant que sí hi ha habitatges de titularitat publica en el nostre municipi i que l’administració ha fet una pèssima gestió d’aquesta herència, que s’ha optat per l’especulació amb els immobles, subhastant-los diverses vegades i tenint-los tancats i barrats, envers de destinar-los a aquest ús social,fent així omissió del codi civil català.

Aquesta denúncia s’ha ampliat a la resta del territori on de ben segur, hi ha immobles de propietat pública en condicions similars que es podrien destinar a parcs públics d’habitatges. També es denuncià la manca de subministrament d’aigua des de l’hivern passat per les famílies amb vulnerabilitat del bloc ocupat .

Des de la CUP demanem que s’incloguin de l’herència, tots els immobles necessaris per tant de minimitzar el màxim possible la problemàtica greu d’habitatge a la nostra ciutat i I els diners necessaris per reforçar l’àrea de serveis socials i que fins que no arribi aquesta cessió, es posin tots els mitjans a l’abast per garantir el suport a totes aquelles famílies que amb informes d’exclusió social i residencial es troben en situació d’ocupació algunes d’ells constatades des de fa anys a serveis socials.

A l’assemblea feta posteriorment, han assistit més d’una trentena de persones. S’ha denunciat des de les mateixes famílies afectades que hi ha un alt grau d’ocupació provocat per la manca d’alternatives d’habitatges de lloguers socials amb el patiment que això comporta, problemes de salut, manca de subministraments i que afecta directament als seus drets i a la seva dignitat .

També es reivindiquen aquest tipus d’habitatges per poder optar a l’emancipació de la gent jove  i també S’ha posat damunt la taula la possibilitat que l’Ajuntament jugui una doble cara en el full de ruta l’herència Anlló , que potser el que tenen és pressa per invertir gran part dels diners en el Museu Thyssen, que és un dels objectius principals d’aquest govern.

Per altra banda també s’ha mencionat el fet que el govern de la ciutat ha aprofitat la reivindicació feta des del Col·lectiu Dignitat i la Cup Guíxols per destacar-se políticament en matèria d’habitatge quan abans en els pressupostos municipals d’aquest any havien minimitzat a la meitat de la partida destinada a l’adquisició d’habitatges per a ús social.

Candidatura d’Unitat Popular –Poble Actiu Sant Feliu de Guíxols”.

Vídeo de l’activitat: https://www.youtube.com/watch?v=pzAzrONO_M8&feature=youtu.be