I després

Acord per asfaltar la carretera de Pedralta

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Diputació de Girona estan arribant a un acord per tal d’intervenir en l’arranjament definitiu de la carretera de Pedralta que es troba en un estat molt deficient, especialment en el darrer tram, i que ha estat una demanda permanent dels usuaris de la zona.
Ja es va arranjar un tram intermedi, entre Bujonis i l’urbanització Pedralta finançat pel FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local) l’any 2009, però calia resoldre els dos extrems, especialment el final, i se solucionarà a través d’un conveni que l’Ajuntament ja ha signat després de la seva aprovació per la Junta de Govern Local i que està pendent de la signatura de la Diputació.
Del conveni destaquen alguns punts com ara que l’Ajuntament aportarà l’import dels materials (20.000 euros) i la Diputació de Girona la maquinària i el personal especialitzat amb la condició que el consistori es faci càrrec de l’arranjament previ que consisteix a aplanar la base tapant els sots, enretirant les arrels i refent els pluvials, treball que es portarà a contractació per un import 44.199 euros.
El sistema d’asfaltat no és el tradicional que es fa en calent sinó d’emulsió asfàltica, utilitzat en carreteres de circulació limitada, que consta de tres gruixos i graveta. Els trams de carretera on s’ha d’actuar tenen un promig de 4 metres d’amplada excepte en el darrer tram que fa 3 metres, que comprèn un total de 5.850 m i 1.688 metres lineals.
Les obres s’espera que estiguin finalitzades a mitjans d’octubre i que amb aquesta actuació es posi remei als problemes d’accés que tenen els veïns així com els visitants que pugen a veure la roca o a gaudir dels paratges a més dels participants de l’aplec de Pedralta.

El més llegit

I després