I després

ACLARIMENT DE LA REPRESENTANT D’UGT

Compartiu aquesta història

En el seguiment de les notícies que apareixen a la premsa que estem fent aquests dies arrel de l’enfrontament entre representants sindicals de CCOO i UGT a l’Ajuntament de Sant Feliu, la darrera entrega la publicava ahir el Diari de Girona. Fem la reproducció textual: “És cert que no en tinc cap necessitat, però per una qüestió de transparència i de fer callar la boca a aquests que de manera maliciosa estan insinuant que la meva trajectòria laboral a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols respon a ajudes de tercers, vull fer públic el camí professional en aquesta administració”. Amb aquesta introducció i la voluntat d’esvair dubtes, la delegada d’UGT i treballadora de l’Ajuntament ganxó Glòria Brugada va publicar ahir a les xarxes socials el seu “camí professional” a la corporació ganxona. També la va fer pública el seu marit, el regidor socialista Juanjo García. La petició del president de la Ruta (representació unitària dels treballadors municipals) i delegat sindical de CCOO, Josep Lluís Sánchez, de documentació sobre els procediments i convocatòries que ha superat Brugada per promocionar del grup E al C2 i el lligam familiar amb García (que va ser regidor de Recursos Humans) van aixecar sospites de favoritismes.
Brugada exposa que des del 2002 apareix com a auxiliar administrativa de serveis públics en el grup D. El 2006, però, la relació de llocs de treball la passa al grup E. Sempre segons la descripció que publica, el 2008, “d’acord amb els representants dels treballadors (…) es regularitzen varies situacions disfuncionals” com la seva, de manera que se la passa al grup C2, “com correspon a una auxiliar administrativa”. Aquesta regularització, explica Brugada, crea una plaça d’auxiliar administrativa, “d’acord amb les funcions que realment desenvolupa”. Aquest punt xoca amb el que el secretari municipal va afirmar el 2011: el canvi de grup “es va fer sense negociació col·lectiva” i va aportar un informe del 2006 del cap de Recursos Humans d’aleshores que deia que el grup professional d’auxiliar de serveis públics és l’E.
En canvi el 2011, Inspecció de Treball reconeix les funcions que realitza Brugada i estableix que fa tasques corresponents a la categoria de tècnic. Com que l’Ajuntament no atén la resolució, Brugada demana que es tingui en compte. No obstant això, conclou que ara “continua sent auxiliar administratiu, com ho era el 2002, rebent uns emoluments com auxiliar administratiu i amb el mateix complement de destí i el mateix complement específic que el 2002”.

El més llegit

I després