L’equip tècnic de l’Associació Comunitària Anti-Sida (ACAS) Baix Empordà, format per Jordi Colls, Laura Serrano i Maria Conchillo, anuncia que l’entitat tanca portes, després de 23 anys, el proper 31 de desembre “amb molt de dolor al cor”.

En l’any 1995, en plena epidèmia de la SIDA,  el coordinador Jordi Colls, un grup de voluntàries i voluntaris, professionals de diversos sectors que ja feien prevenció de la malaltia, i amb l’ajuda de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Hospital de Palamós, van obrir portes per acompañar a totes les persones afectades per la malaltia i als seus familiars.

Des de l’entitat han treballat també en problemàtiques de drogodependències, alcoholisme, assetjament escolar, violència, entre altres, aconseguint així ser un referent en prevenció i promoció de la salut a la comarca.

Des d’ACAS expliquen les raons de tancament:

La lentitud de gestió de l’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya han generat retards inadmissibles en les convocatòries, aprovacions i pagaments de subvencions a les entitats del tercer sector. Aquesta problemàtica ha causat que la nostra entitat i la seva seu física hagi patit molt els últims anys, les infraestructures han quedat obsoletes i les seves treballadores, voluntaris/es i particulars han hagut de fer de banc de la pròpia entitat, fent que la situació, avui, sigui insostenible.

L’entitat agraeix “una història que ha estat possible gràcies a centenars i centenars de persones que ens han acompanyat en aquest llarg camí”.
Podeu llegir l’escrit que han fet arribar als mitjans aquí.