I després

Absolen el veí de Santa Cristina acusat d’haver abusat d’un fill i una fillastra

Compartiu aquesta història

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha absolt Jordi Massaguer Maresma, veí de Santa Cristina d’Aro, dels delictes d’agressió i abús sexual i trencament de l’ordre d’allunyament. El jurat troba concloent una prova de la defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, que situa l’acusat a la presó quan s’haurien iniciat els abusos que va denunciar la fillastra. Alhora, en la sentència s’assegura que tampoc queda provat que Massaguer abusés de la nena i del fill, ni que s’acostés a menys de 500 metres d’ells. El testimoni de la fillastra també ha estat clau per resoldre el cas ja que el tribunal qualifica d’«increïble» el relat de la denúncia.
Jordi Massaguer Maresma ha estat absolt dels tres delictes de què se l’acusava. Per una banda, el tribunal ha tingut en compte una de les proves de la defensa, realitzada per Carles Monguilod, que ha acabat sent clau per decantar la sentència. Segons denunciava la fillastra, la primera de les agressions sexuals va tenir lloc el setembre del 2003, quan la nena tenia 12 anys, però en canvi el lletrat de Massaguer va presentar un document en què es provava que l’acusat havia estat empresonat des del juliol del 2003 fins al març del 2004. Per tant, el jurat veu «impossible» que l’acusat pogués abusar de la nena, i més encara quan ni tan sols tenia permisos penitenciaris.

Relat «increïble»

Així mateix, segons la sentència, el tribunal considera que el relat de la denúncia de la fillastra conté detalls que el fan en alguns casos «increïble». Per una banda, la nena denuncia que el padrastre abusava d’ella en el trajecte que feien des de casa fins que arribava a classe, quan es desviaven per un camí de terra. Però el jurat no es creu el relat perquè entre que sortien de casa a les vuit del matí, arribaven a la parada de l’autobús on deixava un dels fills i el trànsit que hi podia haver fins arribar a l’escola quan faltaven cinc minuts per a dos quarts de nou, l’home només tenia 10 minuts per consumar les agressions sexuals. Per tant, la sentència conclou que no hi havia prou temps per abusar de la nena, masturbar-se, que ella es defensés i que fins i tot tingués temps, una vegada, d’escapar-se per un descampat. En aquest sentit, segons testimonis de professors, la direcció i del mateix germà, la nena mai va arribar a l’escola amb ferides o roba trencada o algun rastre físic d’aquests abusos.
Segons el tribunal, tampoc està provat que el pare abusés de la fillastra de matinada al llit de la nena, i troba poc creïble que un dels fills, que dormia a un metre de la fillastra a la mateixa habitació, no s’adonés dels abusos. Així mateix, la fillastra també es contradiu en les seves declaracions sobre com es produïen aquests abusos al llit. La nena tampoc explica per quina raó no tancava amb llisquet la porta de l’habitació si es produïen aquests abusos. Per altra banda, els jutges de l’Audiència també han tingut en compte els psicòlegs de l’equip d’assessorament tècnic penal que van examinar la nena, que durant el judici van assegurar que no donaven credibilitat al seu relat.
Pel que fa al fill, el tribunal també té en compte l’exploració judicial que se li va practicar el novembre del 2008 i la seva declaració en el judici. En tots dos casos no s’ha provat que el menor fos víctima d’abusos sexuals.
Així mateix, el tribunal també l’absol dels tres delictes de trencament de la mesura cautelar d’allunyament de la família. En dos d’ells no hi ha cap prova d’aquest trencament, i en l’altre va ser una trobada fortuïta. (El Punt)

El més llegit

I després