I després

A Sant Feliu de Guíxols, platges amb delimitació per a no-fumadors

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vetlla un any més per tal que a les platges de la ciutat hi hagi una delimitació clara a l'hora dels usos de la sorra, i hi hagi una zona reservada per a no-fumadors. Les zones de no-fumadors són sempre la banda esquerra, si es mira a mar. L'aposta és fomentar la salut a la platja i deixar un espai lliure de fum.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vetlla un any més per tal que a les platges de la ciutat hi hagi una delimitació clara a l’hora dels usos de la sorra, i hi hagi una zona reservada per a no-fumadors. Les zones de no-fumadors són sempre la banda esquerra, si es mira a mar. L’aposta és fomentar la salut a la platja i deixar un espai lliure de fum.

La delimitació està posada als accessos a la zona de bany, just abans d’entrar a la sorra de la platja gran de Sant Feliu, mirant a mar, la zona que va des de la confluència de La Rambla cap a l’esquerra és la reservada per als no-fumadors.

Sant Pol, la zona de no-fumadors va des d’aproximadament la riera de Sant Pol (a meitat de platja, aproximadament) fins a la riera Agaró.

Els Canyerets, l’espai de no fumadors s’ha reservat a l’entrada de la platja. 

L’Ajuntament ha situat rètols de delimitació just a les entrades-accessos a les platges, i promou accions de recomanacions i campanyes de civisme.

La mesura té un caràcter convivencial, l’objectiu és fomentar la salut a la platja. S’anima als usuaris a respectar-lo com un exercici de respecte mutu. L’espai està equilibrat entre banyistes, els quals disposen d’un 50% de platja on no es pot fumar, i un 50% on sí.

A més, a la zona de fumadors els usuaris disposen de cendrers cònics gratuïts per utilizar a la zona de fumadors, els poden demanar a la caseta de socorrisme. 

Aquesta iniciativa té aproximadament uns deu anys, per bé que és una mesura que s’ha anat ampliant, molt especialment en la temporada de platges de l’any passat, 2019, quan el 50% de les dues platges de Sant Feliu van tenir la seva màxima extensió de zona sense fums (8.000 metres quadrats, la de Sant Feliu; 12.000 la de Sant Pol).

El més llegit

I després