I després

A punt les jornades que homenatjaran Jules Vernes i Joan Torrent i Fàbregas. Ens ho explica Pasqual Bernat, responsable de l’organització.

Pascual Bernat, historiador i membre de l’organització de les 'Jornades Vernianes' explica que aquestes jornades tenen l'objectiu de reconèixer la feina de Joan Torrent i Fàbregas, l'escriptor de la primera biografia del novel·lista Jules Verne. Parlem amb ell per saber més detalls d'aquest esdeveniment.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols acollirà aquest mes de novembre les Jornades Vernianes, un esdeveniment que commemorarà les figures de l’escriptor novel·lista Jules Verne i del seu primer biògraf a l’Estat espanyol, Joan Torrent i Fàbregas, nascut a Sant Feliu.

Pasqual Bernat, membre de la junta directiva de la Societat Hispànica Jules Verne, una de les entitats organitzadores d’aquest esdeveniment, ha explicat que “Joan Torrent havia llegit molt de Verne i estava fascinat per la seva obra i això ho va saber plasmar. Ell va ser el primer que va publicar una biografia de Jules Verne en llengua espanyola l’any 1942, en un context difícil per la cultura i el coneixement.”.

Torrent i Fàbregas va ser un investigador de primera magnitud en l’estudi de la figura de Verne, així com també de Jacint Verdaguer. Va ser un gran historiador i estudiós de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols i, al llarg del temps, els seus treballs han esdevingut referents.

‘Sant Feliu al llarg de la historia ha donat molts fills il·lustres i Torrent va ser un personatge interessant perquè va ser un erudit. Hem d’anar fent periòdicament homenatge a aquestes persones perquè van fer una aportació cabdal al coneixement i a la cultura local però també a nivell nacional’, reflexiona el membre de l’entitat organitzadora. Bernat afirma que “hi ha personatges com ell, que han fet coses molt importants, però al haver-ho fet al segle XVIII o XIX no tenen ni un carrer ni una plaça dedicat i és important anar recuperant la memòria històrica. “

Les jornades començaran dimecres 13 de novembre i inclouran diferents activitats a la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit i al Museu d’Història que es poden consultar detalladament aquí.

El més llegit

I després