Els grafiters incontrolats són una de les xacres que han de suportar les zones urbanes, ja que malmeten la seva imatge a canvi de l’increment de l’ego personal del brètol, que amb aquest tipus d’accions es desfoga de les seves frustracions personals i artístiques imposant el seu distintiu a la resta de la comunitat.

Ja fa uns mesos denunciàvem la desenfrenada activitat d’un grup de joves, especialment un d’ells, sobre el qual l’alcalde, Carles Motas, declarava a la nostra emissora: “amb aquests grafiters tindrem conflicte ja que estan essent especialment actius, no només a l’espai públic, sinó també en el privat i ens proposem que, un cop identificats, ja tenim alguns indicis, es tramitin les sancions oportunes i que els pares responguin per les accions incíviques dels seus fills abonant els imports de les mateixes”.

Motas comentava que les afectacions als espais i mobiliari urbà públic és molt important, però que també està afectant a l’espai privat. Posava l’exemple d’una zona de pas molt propera a l’antic hotel Panorama, punt de trobades furtives de colles de joves, entre els quals s’hi troben aquests grafiters, que ha provocat les queixes dels veïns, que l’alcalde considera “que han estat agredits per aquests individus i que han de pagar els desperfectes ocasionats”.

Membres de l’equip de govern, representants dels veïns i treballadors de la brigada municipal d’obres es varen trobar en l’espai afectat per veure les pintades, sobre les quals l’alcalde comentava que, “a més, estan fetes sense cap gràcia ni sensibilitat artística. Hi ha grafiters que realitzen els seus treballs en el marc del Sanfe Funk, realitzant grafits espectaculars en espais cedits pel propi Ajuntament, però aquests són realment lamentables i en propietats privades”.