I després

16 NOTÍCIES + 16 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

OFERTA DE TREBALL A L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea de Recursos Humans, informa que s’ha obert el termini de presentació d’instàncies per a la participació en el procés selectiu que ha de regir el concurs oposició lliure per urgència d’un tècnic o tècnica mig per executar un programa determinat a l’Àrea d’Activitat Econòmica o Projectes Estratègics.
El termini de presentació d’instàncies comprèn des del dia 20 de desembre fins el 30 de desembre de 2017, ambdós inclosos
Els links són els següents: Instància específica Bases específiques del procés Oferta de treball El procés i tota la informació, així com la relació de mèrits es troba ja a la disposició de tothom a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

 

L’ENVELAT JA LLUEIX AL GUÍXOLS ARENA
L’empresa Carpas Maestrat de Tarragona està ultimant la decoració interior i la instal·lació elèctrica i la climatització de l’envelat del Guíxols Arena que acollirà diversos esdeveniments com les quines del futbol ganxó, els dies 26 de desembre i 1 de gener, la revetlla de Cap d’Any amb els disc joqueis de Flaixbac i l’espectacle de la gira Va Parir Tour, la nit del 31 de desembre, i les activitats del Carnaval 2018.
L’alcalde, Carles Motas, ha declarat a la nostra emissora, que l’experiència que s’esdevingui d’aquestes activitats donarà una idea de la necessitat de disposar d’una nau per acollir aquests esdeveniments i altres que vulguin organitzar les diverses entitats en el futur a la ciutat.

 

OBRES DE REMODELACIÓ A L’ANTIGA CASA VIDAL
L’antiga Casa Vidal del Passeig del Mar de Sant Feliu, que en els últims anys va albergar en els seus baixos en Restaurant Bahia, serà remodelada interiorment i restaurada pel que fa a la seva façana protegida.
L’edifici es troba en un estat força ruïnós i apuntalat en diversos punts de la seva estructura i amb aquesta actuació disposarà d’un gran local comercial a peu de carrer i cinc habitatges de diverses densitats en el seu interior, segons ens informava el seu propietari, Francesc de la Peña, que afegia que les arcades dels baixos desapareixeran i es tornarà a recuperar el disseny original que consta en els antics plànols.

 

ESCALFANT MOTORS PEL CAP D’ANY DELS DJ’S DE FLAIXBAC A SANT FELIU
Ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme, als baixos del Monestir, les entrades per a la revetlla jove de Cap d’Any que els disc joqueis de Ràdio Flaixbac Carles Pérez, Didac Tomàs i Andreu Presas amenitzaran a la gran carpa decorada i climatitzada que s’instal·la en el recinte del Guíxols Arena, al costat del camp de futbol de Vilartagues, en un desembarcament especial del seu “Va Parir Tour”.
La festa començarà a les 00:30 hores i s’allargarà fins les 4:30 de la matinada en un espectacle inèdit per cap d’any, en el qual repetiran tres dels puntals de l’emissora catalana que ja varen visitar Sant Feliu durant la passada Festa Major.
El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros i la mateixa nit de cap d’any costarà 15 euros a la taquilla.

 

ROBEN EL SANT JOSEP DEL PARC DEL MOLÍ DE VENT
La tarda del dijous algú se’n va endur la figura del Sant Josep del pessebre que cada any instal·la l’Associació de Veïns Molí de Vent, que en aquest cas el va ubicar en el parc de la pedrera de l’Avinguda de Catalunya.
Cada dia un membre de la junta enretira, precisament, les figures perquè durant la nit ningú hi pugui fer alguna bretolada i es va poder comprovar que algú havia extret la figura del Sant Josep, d’uns 50 centímetres d’alçada.
Es va buscar pels entorns i no va aparèixer, per la qual cosa es demana la col·laboració per localitzar-la. La figura ja havia patit anys enrere una agressió que li va arrabassar un braç, quan s’instal·lava a la rotonda amb la rambla Joan Bordàs.

 

AQUEST DIVENDRES, CONCERT DE NADAL DE CORALS
Aquest divendres a les 22:00 hores, se celebrarà a la parròquia del Monestir el tradicional Concert de Nadal amb les corals de Sant Feliu de Guíxols.
Hi participen: Escola Municipal de Música, Cor Salvador Espriu (Centre Cívic Salvador Espriu), Coral de l’IES Sant Feliu, Colla Romaní de la Parròquia de Vilartagues, Cor de la Capella Musical del Monestir, Coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar i Coral Gesòria del Casal de Tueda de Baix.

 

S’AVANÇA EN LES EXCAVACIONS DE LA PLAÇA ABADIA
Des del passat 11 de desembre s’estan realitzant els treballs arqueològics a l’entorn del Monestir, en aquest cas a la Plaça Abadia, per fer un estudi del subsòl que va a càrrec de l’empresa ATICS SL per un import 95.200 € més I.V.A.
Un important encofrat de formigó que subjectava els rails de la grua que es va utilitzar a la reforma realitzada a l’antic convent en els anys 80 ha tingut ocupada uns dies la màquina que incorpora el martell mecànic però, un cop enretirat el formigó ja es poden contemplar els murs d’antigues edificacions.
Actualment s’està actuant en un 50% de la plaça, després es cobrirà i s’analitzarà l’altra meitat i en la tercera fase s’actuarà al carrer de l’Horta.

 

NOTA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER
Guíxols des del carrer ha enviat una nota als mitjans en la qual incideix sobre una proposta que va plantejar en el passat ple municipal ordinari celebrat el dilluns i que fa referència a les concessions d’espais públics del municipi que caducaran el pròxim estiu, sobre els quals la plataforma va instar al govern a comunicar per escrit al departament del Territori la voluntat de recuperar la gestió de les concessions de Can Rius i de l’Eden Roc quan finalitzi la concessió.
El govern hi va votar en contra considerant que s’està treballant en altres direccions, la qual cosa s’entén per GDC com “una actitud tèbia per recuperar els esmentats espais”.
Podeu consultar la nota a través del següent: ARXIU

 

TROBADA NADALENCA DELS TREBALLADORS DE L’AJUNTAMENT
Com cada any s’han reunit aquest divendres al migdia al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, els polítics i els treballadors de la corporació per compartir un apetitiu abans de les diades nadalenques.
L’alcalde ha felicitat les festes a tots els presents i s’ha fet un reconeixement als treballadors que fa vint-i-cinc anys que ofereixen els seus serveis (Francesc Xavier Cilleruelo, Josep Pérez Brugues, Josep Valenzuela Ogando i Josep Lluis Sanchez Dengra) i als qui es jubilen ( Joan Lloret Darnaculleta).
En el decurs de l’acte, també s’han interpretat algunes nadales, a càrrec d’Anna Maria Llandric i del director de l’Escola Municipal de Música, Luis González, amb la participació dels assistents.

 

PORTS PUBLICITA LES OBRES AL NÀUTIC VELL
Ports de la Generalitat ja ha instal·lat el cartell que anuncia les obres d’urbanització del port de Sant Feliu de Guíxols, que donarà continuïtat al passeig marítim a través del moll del Fortí per obrir més l’espai portuari als ciutadans, ordenarà la superfície del moll i la zona d’aparcament i valoritzarà els elements patrimonials de l’àmbit. L’actuació que es preveu iniciar de forma imminent, compta amb un pressupost de 453.923 euros i un termini d’execució de sis mesos.
També hi ha una segona part, que és la continuació de la vorera del port des del final d’obra del carrer Colom, que ja estan en marxa, i també s’anuncia que l’aparcament de davant d’El Corsari es reservarà per l’apilament de materials i maquinària.

 

COMPRAR AL MERCAT COBERT DE SANT FELIU TÉ PREMI
Des del 16 de desembre i fins al 6 de gener se celebra la campanya de Nadal que posen en marxa els paradistes del Mercat Municipal cobert i l’Ajuntamentde Sant Feliu de Guíxols, on s’entreguen 1.800 vals en totes aquelles compres mínimes de 6€ efectuades als establiments adherits a la campanya, dels quals 180 tindran premi assegurat (lots de productes, consumicions, vals de compra de 10€, 20€ i 30€.
Hi participen: Carnisseria Planas, Carnisseria Viva’s, Cuinats Carrer Major, Fruits secs Tulsà, Bar La Taverna del Mercat, Peixateria Sara, Peixateria Torrent, Saladitos
Xarcuteria Martí i Coll.

 

PRESENTAT AMB ÈXIT EL LLIBRE DE SÀBEL GÁMEZ
El passat dissabte es va presentar a la sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols el primer llibre de l’escriptora local Sàbel Gámez “Des de dins” amb prop d’un centenar d’assistents que varen poder visionar un booktrailer de l’autora i que va desgranar tant l’experiència com l’impuls d’escriute aquesta entrega de la seva trilogia.
També cal destacar la l’amena presentació que va fer el prologuista , el polivalent Jordi Blesa.
L’autora va signar el llibre als qui l’havien adquirit per compartir les històries de cinc dones reals, entre elles la de Sàbel, viscudes per amor i per seguir a les màgiques papallones que fan que tot sembli possible per a l’única protagonista: Carlota.

 

BALLADA DE SARDANES DE SANT ESTEVE
Dimarts 26 de desembre, a les 12 del migdia, al Passeig del Mar (davant del Restaurant Marabú, 616 audició de sardanes a càrrec de la cobla Tres Vents, que oferirà les següents peces: “Al Centre Català de Caraques” (Conrad Saló), “Anna Laura” (Lluis Pujals), “ El gemexit”,Obl. Sac de gemecs (Lilian Pérez), “Imagines” (Olivier Marquès), “L’aplec de la pedregada” (Miguel Tudela), “ Perfum de mar” (J. Coll Ferrando) (Repico. La Santa Espina) Enric Morera
L’Agrupació Amics de la Sardana els hi desitja unes Bones Festes i recorda que el diumenge 7 de gener, a les 12 del migdia, hi haurà una nova audició a càrrec de La Principal de Banyoles.

 

INSCRIPCIONS PER A LA SANT SILVESTRE GANXONA
El diumenge, 31 de desembre a les 18:00 h. es donarà la sortida de la cursa Sant Silvestre Ganxona, per a la qual les inscripcions restaran obertes des de les 17:00 fins les 17:45 h. als Jardins Juli Garreta, amb una aportació de 5 euros i gratuïta pels menors de 12 anys, que han d’anar acompanyats d’un adult..
Distàncies per a la prova no competitiva i sense classificació: 1 volta (4,7 Km) 2 voltes (9,4Km.), que es pot fer corrent o bé caminant en el següent circuït obert al trànsit: Juli Garreta – Punta del moll – Port Salvi – Juli Garreta.
Es demana que es porti la gorra nadalenca del Papà Noel i hi haurà avituallament final i xocolatada per a tothom, a més del sorteig de dues paneres entre els inscrits.

 

NOTA DEL SÍNDIC AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DELS DRETS HUMANS
El Síndic Municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols, Josep Rius, va enviar una nota als mitjans amb motiu del Dia Mundial dels Drets Humans, que es va celebrar el passat dia 10 de desembre, acompanyada d’un article l’article emès pel Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya, amb motiu de la commemoració del Dia dels Drets Humans, en el qual es subratlla que tenen molt presents en la seva tasca “els valors que sustenten els drets humans són la llibertat, la justícia i la pau, com s’estableix al preàmbul de la pròpia Declaració Universal, des del reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana”.
Podeu consultar tot el text de la nota en el següent ARXIU

 

L’ARJAU DEDICA EL NÚMERO 79 A AL TREN DE SFG
L’Arjau, revista cultural que edita l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través de l’Arxiu Municipal, dedica aquest número al 125è aniversari de la inauguració de la línia del tres de Sant Feliu de Guíxols a Girona.
Diversos articles, documents, fotografies i col·laboracions ens transporten als anys previs de la seva posada en marxa, al període que va estar en funcionament, a la data del darrer viatge, 10 d’abril del 1969, i fins i tot al què va esdevenir a continuació.
També inclou una entrevista amb el maquetista Ignasi Griñón Santiesteban i diverses impressions d’alguns dels viatgers recollides en aquests cent vint-i-cinc anys de vida.
La revista és gratuïta i es pot aconseguir en diverses dependències municipals.

 

El més llegit

I després