I després

4 NOTÍCIES DE SFG A LA PREMSA GIRONINA

Compartiu aquesta història

NOVA ETAPA DE LA TAVERNA DEL MAR
La Taverna del Mar de Sant Feliu de Guíxols va celebrar la reobertura de portes dissabte al vespre, amb una imatge i oferta gastronòmica renovades informa el diari El Punt Avui. Més de 300 convidats van conèixer la nova carta de l’establiment, que en la nova etapa regentarà directament la família Ensesa, promotora de La Gavina i concessionària dels banys de llevant la platja de Sant Pol des dels anys vint del segle passat.
Les germanes Júlia, Carina i Virgínia Ensesa han volgut imprimir un canvi en l’establiment. Han confiat la carta al xef càntabre José Luis Ungidos, de la decoració se n’ha encarregat l’interiorista Lázaro Rosa, El restaurant va començar a funcionar el 15 d’abril i creuen que la temporada d’estiu serà molt bona i la seva intenció és obrir entre el març i el desembre, com a mínim.
– A més del “tot s’Agaró” es va comptar amb la presència de personalitats guixolenques, propietaris de segones residències i també personatges coneguts com Joan Laporta que es va prestar a fotografiar-se per Ràdio Sant Feliu en un moment del sopar que es va fer a peu dret.

DETINGUT A SFG PER TRÀFIC DE DROGUES
Les queixes veïnals i l’actuació de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols han permès la detenció d’un jove que venia drogues a menors al barri de Tueda. La detenció es va produir dijous a la tarda, segons informa el Diari de girona, i es van intervenir unes 30 dosis de marihuana i diners en efectiu al presumpte traficant. El jove, veí del municipi i d’origen magrebí, va quedar arrestat per un presumpte delicte de tràfic de drogues.
La detenció de l’home ve arran de diverses queixes que havien rebut els agents que un home estava venent drogues a menors d’entre 12 i 13 anys, entre d’altres clients. Per tot això, agents van estar fent serveis de vigilància a a la zona fins que dijous, agents de paisà van procedir a la detenció. El jove estava previst que divendres passés a disposició del jutge de Sant Feliu de Guíxols.
El regidor Francisco Cárdenas va comentar a la nostra emissora que l’operació sobre tràfic d’estupefaents no està tancada.

EL PLE DE SFG TRIA ENTRE CORONA I REPÚBLICA
El ple de Sant Feliu va aprovar divendres a la nit una moció presentada pel regidor d’ICV-EUiA, Joan Prat, en pro d’una “reforma constitucional, la convocatòria d’un referèndum sobre la monarquia i l’inici d’un procés constituent cap a la república”. L’edil va aprofitar la convocatòria extraordinària per introduir el punt abans que es procedeixi al traspàs de la corona, informa el diari El Punt Avui.
Les principals incògnites eren el sentit del vot del govern, ja que tant CiU com el PSC havien donat llibertat de vot. També de Tots per Sant Feliu, en ser una formació local, però el portaveu, Carles Motas, va argumentar que estan a favor de “totes les propostes perquè la ciutadania expressi la seva opinió”.
Al final, només el regidor del PP, Òscar Álvarez, va votar en contra. L’edil popular va resumir, en castellà, els motius: “Des de la meva posició i el meu partit no defensem postulats independentistes ni antimonàrquics.” Tots els regidors del govern presents a la sala –la socialista Verònica Lahoya es va absentar abans de la votació– hi van donar suport, i Juanjo García (PSC), a títol personal, s’hi va mostrar favorable “tot i ser una qüestió no local”. L’alcalde, Joan Alfons Albó, va agrair el to constructiu del debat d’un punt que va qualificar d’“estupend” amb un pèl de sornegueria.
El republicà Jordi Vilà, que no va poder assistir al ple, es va perdre l’oportunitat de votar la moció, que es farà arribar també a la presidència de la UE.

INGRESSATS 1’97MILIONS PER L’HERÈNCIA DELS ANLLÓ
La Generalitat de Catalunya ha venut patrimoni de l’herència dels germans Anlló de Sant Feliu de Guíxols per un import de 1.977.122,34 euros. Corresponen als ingressos de nou lots (que són deu immobles, ja que un incorpora els dos hotels Rex I i Les Noies), el més quantiós del qual és la venda d’un pis a la Diagonal de Barcelona per un import de 801.129,52 euros. També correspon a la primera venda efectuada, el novembre del 2011, informa el Diari de Girona.
I queden encara vuit immobles per vendre: dos habitatges i cinc hotels pel sistema de venda directa després que les seves subhastes quedessin desertes; i l’hotel Panorama, que encara s’ha de subhastar per problemes en el Registre de la Propietat, i que té un preu de sortida a la primera d’1,8 milions d’euros, i de 1,46 milions a la segona. Tenint en compte el preu d’aquest hotel en la segona subhasta, la Generalitat podria vendre els immobles que queden per un valor de 3.398.475 euros. En total, doncs, la xifra de vendes del tot el patrimoni intestat dels Anlló podria sumar 5.375.597,34 euros.

El més llegit

I després