I després

1 MILIÓ PER UNA EXPROPIACIÓ DE 1985

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes va arribar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols la resolució del tribunal de casació, d’una sentència que el consistori guixolenc havia recorregut, en la qual s’insta a l’Ajuntament a efectuar el pagament de prop de 700.000 euros a més de 240.000 euros d’interessos, per l’expropiació d’una zona verda on hi havia l’antic baixador (conegut com “l’apeadero”) del Carrilet, a tocar de l’antiga via del tren, actual Via Verda, dins de l’àmbit urbanístic de Sant Pol. Aquest és un espai que en el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) de l’any 1985 es contemplava com una zona verda.
Actualment aquest tipus de compensacions se solucionen mitjançant permutes de sol edificable en altres punts del municipi però aquest tipus d’instruments no existien aleshores i calia expropiar directament.
El cas va acabar als tribunals i l’any 2005 es va dictar una sentència que diu que, efectivament, cal expropiar la finca però que l’Ajuntament no la pot adquirir per la via que contemplaria el nou pla urbanístic que s’acabaria aprovant l’any 2006. És a dir, que els propietaris es varen anticipar a la possibilitat que es pogués resoldre per compensació urbanística i la pròpia sentència apunta que el valor és de prop de 700.000 euros.
L’Ajuntament es mostrà contrari, tant amb el preu com amb la impossibilitat de realitzar l’esmentada compensació a la propietat, i va interposar un recurs a la sentència, la qual cosa no va canviar els criteris de la judicatura atès que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tornar a donar la raó als propietaris. Només quedava anar a casació i es va tornar a desestimar la proposta de l’Ajuntament.
A més dels prop de 700.000 euros del valor de la finca, cal afegir-hi els interessos derivats del període de resolució del recurs (2005-2011).
Vista la reiteració de les sentències a favor dels propietaris, l’Ajuntament va preveure que hauria de fer front a aquesta despesa i, per una banda, va posar a subhasta uns terrenys municipals destinant els imports recaptats a aquesta partida complementant-ho amb diners d’unes arques municipals sanejades, segons declarava el regidor de Projectes Urbanístics, Joan Vicente, que comentava en el ple que no s’ha de crear cap mena d’alarma en aquest sentit.
També declarava a la nostra emissora que cal mirar la part positiva i que el municipi guanya 4.000 metres quadrats de superfície en l’únic espai verd de pins provinent de la zona de Les Bateries fins l’antiga via del tren.

APEADERO FACE

El més llegit

I després