I després

9 NOTÍCIES + 9 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

MOR JOAQUIM MOLAS, MOLT VINCULAT A SFG
El filòleg, escriptor i crític literari Joaquim Molas, un dels grans referents en l’àmbit de la filologia i la literatura catalanes, va morir el dilluns als 84 anys. Nascut a Barcelona en 1930, Molas era catedràtic emèrit de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona, doctor honoris causa per la Universitat de Lleida, membre numerari del Institut d’Estudis Catalans i soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Entre les moltes distincions i guardons que va rebre durant la seva vida es troben el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1998), la Creu de Sant Jordi (1999), la Medalla del Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona (2002) i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2003).
Joaquim Molas, que feia dècades que tenia residència d’estiueig al carrer Àngel Guimerà de Sant Feliu de Guíxols, va col·laborar amb l’Ajuntament, a través de l’Arxiu i Museu així com amb el Setmanari Àncora tant amb escrits com encapçalant el jurat dels seus premis literaris.

500 MOLAS

 


XERRADA DE CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER
Aquest dissabte, 21 de març, a les 12 del migdia, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, l’associació Catalunya Contra el Càncer convida a la xerrada “Com prevenir el càncer amb el que mengem” a càrrec del Dr. Carles Casabona, pediatre i expert en nutrició. Presentarà l’acte el Dr. Albert Xifra, dermatòleg.

500 CCC

 


RESIDENTS DE L’ASIL SURÍS VISITEN EL SALVAMENT
Cada dimarts i dimecres d’aquest mes de març, els voluntaris de la Creu Roja, estan portant a interns de l’Asil Surís i de la Residencia Sant Feliu Gent Gran, a conèixer la caseta d’El Salvament, idea proposada per les educadores socials que treballen en els establiments. Arribats al promontori, els Amics del Museu els fan les explicacions de l’inici de la Societat de Salvament de Nàufrags i de la construcció del bot Miquel Boera. Es preveia mostrar també el niu de metralladores però l’existència de barreres arquitectòniques ha provocat l’alternativa de projectar en els centres respectius el vídeo que TV Costa Brava va enregistrar fa unes setmanes, uns continguts que desperten els records d’alguns dels espectadors durant els anys de la guerra i la seva l’estada en els refugis.
Després de la bona acollida d’aquest tipus de projeccions els Amics del Museu s’han proposat projectar mensualment fotos, vídeos i documentals de curt format que presentin temes de contingut cultural local, de manera que la gent gran pugui estar al corrent de l’evolució de les activitats culturals que es generen a Sant Feliu.

500 AMICS

 


JORNADA PER CEAR IMATGE DE MARCA
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols conjuntament amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i el Ministerio de empleo y seguridad social, convida a participar a la sessió formativa: “Crear imatge del nostre negoci. La marca personal” que té una durada de 8 hores, dividit en dos dies, 4h cada dia, i el seu objectiu és descobrir un món ple d’oportunitats per construir i potenciar la vostra marca personal. Aprendre a diferenciar-vos en el món empresarial igual que ho fan les marques, l’ aparença, imatge, reputació, com parleu, com us expresseu, com us expresseu i com us comuniqueu amb els altres i les recomanacions que us portaran a l’èxit.
La sessió es portarà a terme a l’ aula de formació de Guíxols Desenvolupament (C/ Dels enamorats 65-99 pis 01) durant dos dies: de les 9:30a les 13:30 hores els dijous 19 i 26 de març, a càrrec del Sr. Xavier Romo, consultor de l’aula de formació. La sessió és gratuïta i les places són limitades, pel que es prega confirmació d’assistència fins aquest dimecres 18 de març a l’Àrea de Promoció econòmica i Ocupació al telèfon 972 32 70 33. Igualment, es pot confirmar l’assistència via correu electrònic a sae@guixols.cat.

COMERÇ FACE

 


JOSEP SABALLS SERÀ EL NÚMERO 2 DE TOTS PER SANT FELIU
El Grup Municipal de Tots per Sant Feliu, ha comunicat a Josep Saballs com a número 2 de la formació, per la propera cita electoral del mes de maig de 2015.
A través d’una nota de premsa de la formació subratllen que en les eleccions municipals de 2011, Saballs anava com a número 6 a la llista del Grup Independent, “però en aquesta darrera legislatura, juntament amb Carles Motas, han fet una dura oposició, fiscalitzant l’acció de Govern, i destapant afers irregulars en diverses contractacions, així com diversos escàndols protagonitzats per diferents Regidors, com el de la compra de vehicles de la Policia Local a preus deshorbitats, o la instalació al centre Civic de Tueda de càmeres sense legalitzar per part del Regidor Francisco Cárdenas”.
Continuen destacant que “La bona sintonia entre tots els membres del Grup Municipal de Tots per Sant Feliu, ha estat present durant tota la legislatura”, i l’Assemblea al igual que en el nomenament del cap de llista Carles Motas, va fer total confiança en la tasca portada a terme fins a dia d’avui per Josep Saballs, ratificant-lo com a número 2 de la formació, que en la seva vida professional gestiona diverses oficines d’assessoria i assegurances arreu de la província de Girona.

500 SABALLS

 


PRESÈNCIA DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA AL SOLER
Membres de Guíxols per la Independència ANC, juntament amb companys d’altres territorials de l’Empordà, varen assistir a l’acte organitzat per l’ANC de Catalunya Nord el passat diumenge 15 de març al Soler (Perpinyà). En aquesta jornada d’agermanament, es va gaudir de la tradicional ollada, hi va haver parlaments de representants de les diverses territorials i també hi va participar el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany. S’hi va presentar a més el nou col·lectiu SEM, format per entitats i partits polítics, que neix amb l’objectiu de reivindicar un estatut per les comarques nord-catalanes i amb la intenció de posar damunt la taula la reivindicació de la especificitat catalana d’aquests territoris.

500 ANC

 

III SALÓ FORMACIÓ, OCUPACIO I EMPRESA
L’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va participar els passats dies 12 i 13 de març de 2015 al III Saló de Formació, Ocupació i Empresa que es va celebrar al municipi de Palafrugell organitzat per el Consell Comarcal del Baix Empordà i L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guixols, ha participat amb un estand informatiu de l’àrea de promoció econòmica i ocupació on es donava tota la informació dels serveis que s’ofereixen a les persones aturades i en recerca de feina així com a totes aquelles persones emprenedores i empresàries amb un projecte de negoci. Així mateix, va col•laborar duent a terme una ponència adreçada a persones aturades i joves amb el títol “Iniciació a la recerca de feina per Internet” i a l’espai entrevistes realitzant orientació i informació a les persones candidates per a la realització de l’entrevista amb les empreses que oferien un total de 140 llocs de treball a la comarca del Baix Empordà.

500 SOM

 


AQUES DIVENDRES, ECLIPSI SOLAR
Si els núvols no interfereixen, aquest divendres, 20 de març, des de Sant Feliu es podrà contemplar l’eclipsi solar, que únicament serà total a les illes Feroe, i que des d’aquí podrem contemplar-lo en un 64%, justament a les 10:16 h. del matí. Per poder viure el proper caldrà que passin 19 anys.
Es recorda que la única formula per contemplar-lo directament és amb unes ulleres especials per a eclipsis que se solen trobar a les òptiques. No valen ni radiografies ni altres elements com ulleres de sol que poden ocasionar greus lesions oculars. Hi ha una pàgina web que l’oferirà en directe durant les dues hores de durada: live.slooh.com
No està de més recordar que la matinada del dissabte 28 al diumenge 29 de març es farà el canvi d’horari d’estiu en què a les 2 de la matinada s’haurà de posar el rellotge a les 3. Per tant dormirem una hora menys.

500 ECLIPSI

 


RESULTATS DEL XX MEMORIAL ALBÓ

El Cometa de Lluis Blanchar, del Club Nàutic Ametlla de Mar, es va proclamar campió del XX Memorial Joan Albó en ORC, mentre que el Pinetell de Xavier Ribera, del Club Nàutic Costa Brava, ho va fer en el sistema de mesurament tradicional RI.
Nou iots van participar en la categoria d’ORC, puntuable per la Copa Catalana Zona Nord. Clarck Craiv (CN Estartit) va quedat en segon lloc mentre que Antonio Guash (CN El Balís) va arribar tercer. En la modalitat RI, on hi van participar vuit regatistes sense puntuar per la Copa Catalana, Ángel Revilla del Club Nàutic Ametlla de Mar i Joan Alfons Albó del Club Nàutic Sant Feliu van quedar segon i tercer respectivament. En total es van celebrar tres proves al llarg del cap de setmana. Dissabte fins les Illes Formigues amb tornada al port, diumenge es van disputar dues mànegues d’ORC i una de RI en aigües ganxones. El lliurament de premis es va celebrar al Tinglado en presència del president del club, representants de la família Albó i la totalitat dels participants que també varen gaudir d’una botifarrada.

500 NÀUTIC

El més llegit

I després