I després

8 NOTÍCIES + 8 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

ACTES DEL 50 ANVERSARI DE L’IES SANT ELM
Informació sobre els propers actes de celebració del 50è aniversari de l’IES Sant Elm:
-Divendres,17 d’abril, a les 19h, al Pati de l’Ajuntament: inauguració de l’exposició 50 anys de l’Institut Sant Elm, amb documents i fotografies antigues, orles de diferents promocions, prop de cinc mil fitxes d’alumnes, mobiliari d’aula, etc.
-15 de maig, a les 19h, al Teatre Municipal Narcís Masferrer: Taula Rodona sobre aquests cinquanta anys d’història, en la qual participaran diferents professors de l’Institut: Lluís Pallí, José Luis Mayo, Josep M. Terricabras i Àngela Ribas. Durant l’acte hi haurà diferents actuacions musicals a càrrec d’alumnes del centre. Es tancarà amb les intervencions de les autoritats.
-16 de maig: dinar de germanor a l’institut (activitat sobre la qual s’informarà properament).

500 IES

 

DIVENDRES CIU PRESENTA LA SEVA CANDIDATURA
El proper divendres 17 d’abril, a les 20:30 h. Convergència i Unió (CiU) de Sant Feliu de Guíxols farà la presentació dels membres de la seva candidatura per a les Eleccions Municipals. Joan Alfons Albó ja va fer la seva presentació com a candidat el 23 de gener al Monestir, durant aquest període ha tancat el seu equip i presentarà la candidatura als assistents aquest divendres.
L’acte comptarà amb la presència i la intervenció de Santi Vila, actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Al final de l’acte se servirà un refrigeri.

500 JALFONS

 

XERRADA SOBRE LA VIDA SECRETA DELS NOSTRES METGES
El proper dissabte 18 d’abril, a les 18.00h a la Sala d’Actes del Museu d’Història-Monestir de Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc una nova conferència del Cicle Salut i Societat, organitzada pel Museu d’Història i la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona.
En aquesta xerrada, el periodista i escriptor Genís Sinca desvetlla els secrets i misteris de les principals nissagues mèdiques catalanes, amb cognoms tan famosos com Dexeus, Barraquer, Caralps, al temps que radiografia personalitats tan complexes i fascinants com el Dr. Pedro-Pons o el Dr. Puigvert (republicà amic del general Franco); amb un peculiar sentit de l’humor, Sinca analitza episodis cabdals com el primer transplantament de ronyó a l’Estat espanyol, que el 1965 (i amb condicions força precàries) va realitzar l’equip del Dr. Gil-Vernet, el gran geni caçador de la medicina catalana, tal i com Sinca el descriu. L’entrada és lliure i gratuïta.

500 METGES

 

ERC GUÍXOLS COMMEMORA EL DIA DE LA REPÚBLICA
La secció local d’ERC Guíxols commemora el 84è aniversari de la proclamació de la República amb dos actes aquesta setmana a la ciutat.
Aquest dimarts 14 d’abril i data, data coincident amb l’efemèride, a les 19’30h s’ha realitzat una ofrena floral al bust del President Irla ubicat a la Rambla Generalitat. El dissabte 18, a les 12 del migdia, hi haurà una ofrena floral al monument de les víctimes del franquisme de la Plaça Miquel Murlà on intervindrà l’actual regidor republicà i candidat d’ERC a les properes eleccions municipals, Jordi Vilà. “És un acte que fem cada any però pensem que és bo recordar que tot i que el procés de transició nacional ha agafat més embranzida que mai, el problema ve de lluny i moltes persones van donar la seva vida per ser on som avui. Alhora, parlar de República és recordar el passat però també mirar cap al futur, cap a una futura República Catalana” destaca Vilà. L’acte es clourà amb un vermut popular.

500 ERC


SORTIDA DEL CENTRE EXCURSIONISTA MONTCLAR
La Secció d’Excursionisme Obert del Centre Excursionista Montclar proposa una sortida oberta i gratuïta per tothom qui vulgui passar un bon diumenge a la muntanya. La sortida serà el diumenge 19 d’abril a la Mare de Déu dels Àngels (Girona). El recorregut serà per la vall de Sant Daniel, la font d’en Fita, la font dels Lleons, la casa de les Figues, el Pla del Vent i d’aquí al Santuari.
Sortiran a les 8h del matí de La Corxera ( es compartiran cotxes) i es compta que s’arribarà a Sant Feliu cap a les 16 h. Es dinarà als Àngels a base d’entrepans o el que es vulgui portar. Qui estigui interessat que es posi en contacte mitjançant el telèfon (661253273), correu electrònic (c.e.montclar@gmail.com) o per Facebook (Centre Excursionista Montclar).

500 MONTCLAR

 

GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA DE SFG A LLEIDA
El passat diumenge 12 d’abril l’ANC va celebrar al pavelló Barris Nord de Lleida la tercera l’Assemblea General Ordinària, on es va aprovar el full de ruta per encarar aquest any 2015 que serà decisiu.
Hi van assistir membres de les Territorials de tot el país, entre els que es trobava una amplia representació de Guíxols per la Independència ANC.
En aquest acte es va anunciar la mobilització pel proper 11S, en què l’ANC vol omplir l’avinguda Meridiana de Barcelona per fer el pas definitiu i posar la primera pedra de la República Catalana.

500 ANC

 

ÈXIT EN ELS DOS CONCERTS DE LA CORAL DE NIVELL MITJA
Divendres i dissabte es varen presentar i tancar les presentacions, del disc “Som com Som” que les corals de nivell mitjà de l’Escola Municipal de música varen enregistrar.
Segons informen a través d’una nota de premsa, el divendres 10 d’abril fou el torn del Teatre-Auditori de Sant Feliu de Guíxols que gairebé es va omplir. Dissabte varen actuar a l´espai polivalent de Castell d’Aro, on els 70 cantaires, dirigits per Dolors Vidal i al piano Luis González, van presentar tot el disc. Els protagonistes i el públic es varen mostrar satisfets de la seva actuació i de la reacció del públic que no va faltar a la cita amb els joves de la coral i amb les peces que han inclòs en el seu disc.

500 ESCOLA MÚSICA

 

TROBADA DE PARELLES LINGÜÍSTIQUES A SFG
L’acte de trobada de parelles va tenir lloc el dia 9 d’abril a la sala d’actes de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, entitat que ha signat un acord de col·laboració amb el Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL) per promoure el programa Voluntariat per la llengua a la ciutat. En primer lloc, es va explicar a les persones assistents què és el CPNL i quines tasques porta a terme. Tot seguit, se’ls va comentar els avantatges que tenen pel fet de formar part del programa i també se’ls va explicar les activitats a les quals poden participar fins a final de curs, com per exemple la sortida comarcal de parelles lingüístiques a la Casa Màgica, prevista per al proper 18 d’abril. Finalment, les persones assistents a l’acte varen poder visualitzar, a la pantalla de la sala d’actes de la biblioteca, les diferents xarxes socials a partir de les quals difonem tota l’activitat que gira entorn del programa de parelles lingüístiques. L’acord de col·laboració signat entre la Biblioteca Pública Octavi Viader i el CPNL ens permetrà difondre el programa a Sant Feliu de Guíxols i engruixir el nombre de parelles lingüístiques de la vall d’Aro.

500 PARELLES

 

El més llegit

I després