I després

7 NOTÍCIES + 7 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE ELS HORTS URBANS
Totes les persones interessades en poder conrear un hort urbà a Sant Feliu de Guíxols esteu convidats/des a la sessió informativa que es farà el proper divendres, 24 d’abril, a les 10h. Matí, a la Sala de Plens Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta és una sessió informativa, on s’explicarà tot el procediment per poder optar a un Hort Urbà (espais disponibles, papers que cal presentar, data del sorteig).

500 HORTS_

 

VISITA TEATRALITZADA AL MONESTIR
Aquest dissabte, a les 12:00 h. visita teatralitzada al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Una ocasió per endinsar-se en el dia a dia dels monjos benedictins i descobrir la història i els espais de l’emblemàtic Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Preu: 3€ per persona (menors de 8 anys gratuït). Places limitades, cal inscripció prèvia.
Inscripcions a l’Oficina de Turisme i Recepció del Museu, al Tel. 972821575 o per correu electrònic a museuhistoria@guixols.cat

500 MONJOS

 

PRESENTACIÓ DE “SANT FELIU DE GUÍXOLS, UN LLOC PER VIURE”
El proper diumenge 26 d’abril a les 12.00h a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc la presentació de l’audiovisual “Sant Feliu de Guíxols, un lloc per viure”, elaborat pel Museu d’Història. Entrada lliure i gratuïta.
12h a 12.10h Benvinguda institucional
12.10h a 12.30h Actuació de la Coral Cypsella amb peces de la Mediterrània.
12.30h a 12.40h Projecció de l’audiovisual “Sant Feliu de Guíxols, un lloc per viure”
12.45h Copa de cava

500 MUSEU

 

ERC VA COMMEMORAR EL DIA DE LA REPÚBLICA
La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya va commemorar la proclamació de la Republica amb diferents actes arreu de la ciutat que van començar el 14 d’abril on es va fer una ofrena floral al bust del President Josep Irla situat a la Rambla Generalitat i que va comptar amb la participació de Jordi Vilà, alcaldable d’ERC a Sant Feliu de Guíxols, que va destacar ” uns valors que transmetrem a tots els ajuntaments dels Països Catalans, tinguem responsabilitats de govern o no”.
Dissabte 18 d’abril a la Plaça Miquel Murlà es va fer el segon acte de commemoració de la República amb un homenatge a les victimes de franquisme, amb la participació de diferents membres de la candidatura d’ERC a les eleccions municipals 2015. Albert Polo, número 4 de la llista republicana va destacar que cal “recordar el passat i a la gent que va donar fins i tot la vida per uns ideals i uns valors republicans, i projectar així el futur amb força cap a la nova República Catalana”.

500 ERC

 

ACTIVITATS DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA – ANC
Guíxols per la Independència ha comunicat que pel dilluns 27 d’abril, a les 20,30 a la plaça del Mercat ha convocat, a cinc mesos del 27S, una concentració amb la lectura d’un manifest, en el marc de la campanya “27º09’2015” on tot comença”. Un acte festiu acompanyat de batucada per part Percussió Ganxona. Prèviament, el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, instal·laran una parada, durant tot el dia, a la Rambla Vidal, on hi tindran llibres amb preus especials per aquesta diada. I també anuncien que el divendres 24 d’abril, a les 20 hores al Palau Sant Jordi de Barcelona, l’Assembla Nacional Catalana celebra l’acte “Tornen les urnes, tornem al carrer”. Guíxols per la Independència ANC ha organitzat transport col·lectiu per poder assistir-hi el màxim de membres possibles.

500 GXI

 

EXPO 50 ANVERSARI DE L’IES SANT ELM
Divendres passat a les 19:00 hores es va inaugurar al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols l’exposició dels 50 anys de l’Institut Sant Feliu amb una destacada assistència d’alumnes, antics alumnes, professors i treballadors del centre.
Fotografies, 5.000 fitxes escolars i mobiliari (especialment pupitres antics) conformen el gruix de l’exposició on els alumnes cercaven el testimoni del seu pas per l’institut.
En el torn de paraules hi varen intervenir el director del centre, Francesc Sánchez Tejero i l’alcalde (i exalumne del centre) Joan Alfons Albó.

500 IES

 

GENÍS SINCA I LA VIDA SECRETA DE METGES CATALANS
Dissabte passat al Museu d’Història, el periodista i escriptor Genís Sinca va impartir una conferència basada en el seu llibre “Vida secreta dels nostres metges”, editat després d’anys de recerca i documentació. Amb un peculiar sentit de l’humor, Sinca descobreix la història de quinze professionals destacats de la medicina catalana, com Pedro Pons, Moisès Broggi, Josep Trueta, Santiago Dexeus o Antoni Puigvert, tots ells tenen aspectes amagats de la seva biografia que els converteixen en personatges destacats que han fet que la medicina catalana sigui capdavantera i pionera.
Sinca va analitzar episodis cabdals com el primer transplantament de ronyó a l’Estat espanyol, que el 1965 va realitzar l’equip del Dr. Gil-Vernet a Barcelona, en unes condicions força precàries. Tot i les anècdotes, la conferència va donar un perfil “precís”, personal i professional de cadascun del metge i sobretot, va mostrar al públic aspectes destacats que continuen sent desconeguts per al gran públic.

Jordi Gallego

El més llegit

I després