I després

6 NOTÍCIES + 6 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

ACTIVITAT DE CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER
El proper dissabte 17 d’octubre, a les 11:30 h. a la Rambla Vidal, confluència amb el Passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols, la delegació a la ciutat de l’Associació Catalunya Contra el Càncer (ACCC) organitza una activitat simbòlica amb motiu de la diada de lluita contra el càncer de mama que consistirà en la formació d’un gran llaç rosa a base de globus inflables. Es demana la col.laboració de tothom.
Dilluns, en aquest cas, organitzat per la delegació a Sant Feliu d’Oncolliga Girona es portarà a terme una activitat a la Casa Irla de la qual us oferirem una àmplia informació en propers posts.

500 GLOBUS

 

L’OIAC OBRIRÀ UN PUNT AL CENTRE CÍVIC VILARTAGUES
El nou govern de Sant Feliu de Guíxols, a més de replantejar alguns dels projectes d’obres i equipaments de l’anterior mandat, anuncia canvis en la prestació de serveis municipals, informa Punt Avui. El més destacat és la descentralització de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), que en els pròxims dies disposarà d’una segona seu al centre cívic de la plaça Salvador Espriu de Vilartagues.
El tinent d’alcalde de Règim Intern i Hisenda, Josep Melcior Muñoz, explica que amb les noves tecnologies no hi ha cap impediment per evitar que molts veïns de la part alta s’hagin de desplaçar fins a l’ajuntament, i hi afegeix que en les últimes setmanes s’ha doblat el nombre d’atesos a l’OIAC pel període de tramitació de les bonificacions de l’IBI a les llars amb rendes baixes. En paral·lel, Muñoz avança que penjaran al web municipal les actes amb els acords de les reunions del govern i que ja atenen preguntes de l’oposició formulades en xarxa.

http://www.elpunt.cat

 

75 NACIONALITATS CONVIUEN A SANT FELIU
A Sant Feliu de Guíxols (21.810 habitants) hi convivim persones de 75 nacionalitats. Els marroquins representen el 7,18% de la població (1.571 veïns), segons ha publicat el diari El Punt Avui en un estudi estadístic en el qual repassa tota la demarcació i que encapçala la ciutat de Girona amb 128 nacionalitats destacant 4.014 hondurenys, 3.453 marroquins i 1.555 romanesos com a col·lectius més nombrosos. A Lloret de Mar (38.184 habitants) hi ha representades més de 90 nacionalitats, a Figueres (45.444 habitants) hi ha 83 nacionalitats, a Salt (30.103 habitants) hi ha representants de 81 països, a Palafrugell (22.763 habitants) hi ha, sobretot, marroquins (2.940 veïns), seguits de romanesos (1.086).

500 MESQUITA

 

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL.LA “ON VAS, IRINA?”
El proper divendres, 16 d’octubre a les 19:30 h. es presentarà a la Biblioteca la novel·la “On vas, Irina?” amb la presència del pediatre i escroptor Carles Casabona i de l’autora Rosa Maria Pascual (Sallent).
Es tracta de la història d’una nena que creix en un món marcat per la tragèdia de Txernòbil. L’explosió nuclear va deixar la família en una situació molt precària i sense accés a la sanitat. Per sort, comptaran amb l’ajuda d’una associació que acull famílies ucraïneses a Catalunya durant els mesos d’estiu. Allà coneixerà l’Esperança, la seva mare d’acollida, amb qui mantindrà una relació d’amistat que les unirà profundament. Amb els anys, la Irina esdevindrà una jove adolescent, espavilada i decidida, però un gir inesperat en la seva vida l’obligarà a fugir d’Ucraïna amb la seva filla de pocs mesos.
D’altra banda, també viurem la història de la Liúsia i en Vàsia, una parella acabada de casar. Ella està embarassada i ell és bomber i està de servei el dia que es produeix l’accident de Txernòbil. Amb destresa, l’autora ens ofereix una obra que ens porta a conèixer la desesperació, però també la generositat i la solidaritat dels afectats per l’explosió nuclear.

500 IRINA

 

ÚLTIMA VISITA GUIADA A L’ESPAI CARMEN THYSSEN
L’Espai Carmen Thyssen ha programat l’última visita guiada extra a les 11.30 del diumenge 18 d’octubre, dia en què tanca portes l’exposició Barcelona-Paris-Nova York. D’Urgell a O’Keeffe. Col·lecció Carmen Thyssen.
La transformació de l’entorn és el fil conductor de la mostra que recorre tres ciutats presents en la col·lecció. L’evolució de Barcelona, ​​París i Nova York, el trànsit de l’entorn rural a la vocació de metròpoli. Un recorregut, social i urbanístic, que també deixa entreveure interiors i personatges que són testimoni dels canvis en el paisatge.
També fins diumenge serà oberta l’activitat “El quadern de viatge”, dedicada als més petits. Els nois i noies interaccionen amb l’exposició -en un àmbit educatiu i lúdic- i descobreixen com han evolucionat les ciutats, des del segle dinou fins a l’actualitat. També es convida els nens a pintar la seva pròpia ciutat.

500 THYSSEN

 

TROBADA DE DONES NASCUDES L’ANY 1945
Celebrar l’aniversari sempre és motiu de festa per a les noies/senyores de Sant Feliu de Guíxols que des de fa anys organitzen la trobada que aquest 2015 consistirà en un dinar programat pel divendres, 6 de novembre en un restaurant encara per concretar.
Com sempre és una trobada oberta per a totes les senyores nascudes en aquest any i que, per tant, compleixen 70 anys, el que es considera pel col·lectiu motiu de celebració que mereix una excusa per reunir-se i passar-ho bé.
Les persones interessades s’han d’adreçar per fer la reserva a la Rellotgeria Marta Avinyó del carrer Clavé de Sant Feliu de Guíxols.

500 70 ANYS

 

 

El més llegit

I després