I després

573 teles de Josep Albertí ja formen part del catàleg raonat impulsat des del Museu d’Història

Compartiu aquesta història

Un total de 573 teles de l’artista Josep Albertí Corominas ja formen part del catàleg raonat que s’impulsa des de l’Àrea de Patrimoni Cultural de la Ciutat, que comprèn el Museu Història i l’Arxiu Municipal, entre altres. L’historiador de l’art, Bernat Puigdollers, explicava aquest dissabte, durant la presentació de catàleg que es va celebrar a la Sala Abat Panyelles del Monestir, els treballs que es duen a terme per crear-lo i en quin estat es troba la recerca.

Puigdollers comentava que des que van començar s’han reunit fins a 573 peces, però que el projecte “no està acabat”: es van afegint incorporacions d’altres persones que posseeixen quadres del pintor. Durant la presentació, Puigdollers va fer un repàs a la producció artística de Josep Albertí i el va situar com un dels referents artístics de la segona meitat del segle XX a Catalunya. L’acte també va voler ser un agraïment a totes les persones que han obert casa seva per de donar a conèixer el patrimoni d’Albertí a través de les obres que posseeixen.

Podeu accedir a la conferència íntegra clicant aquí. Hi intervenen el ponent Bernat Puigdollers; Sílvia Alemany, directora del Museu d’Història i Josep Melcior Muñoz, primer tinent d’alcalde i responsable de patrimoni.

El més llegit

I després