I després

40 anys després cau el mur del Club de Mar

Compartiu aquesta història

Després de gairebé 40 anys de privatització de les roques de Sang i Fetxe i de la Cala dels Frares, el camí de ronda i el niu de les metralladores de la Guerra Civil entre altres elements, s’ha enderrocat Aquest dilluns al matí els operaris d’Aglomerats Girona ja han passat a l’altre costat del mur de la discòrdia que separava el Club de Mar de la resta del municipi. Els propietaris consideraven que lícitament i la resta de Sant Feliu que injustament. Entretant, entre canvis polítics, contenciosos, duplicitats d’administracions informes, modificacions de lleis i normatives i altres qüestions, s’ha anat retardant quatre dècades fins que s’ha alliberat el pas.
L’alcalde també declarava a la nostra emissora que l’amarrador privat que s’havien fet els propietaris passarà a la ciutat amb les mateixes condicions que els de la resta d’altres punts de la badia i es podrà fer el recorregut vorejant la propietat sortint (o bé entrant) pel mirador de Les Remendadores.
Ja fa uns dies l’empresa MIRFER S.A., contractada per l’Ajuntament, ja va iniciar l’enderroc de part de la construcció que barrava el pas entre Can Rius i el Club de Mar amb la intenció d’iniciar unes accions que ja no tinguessin aturador en l’objectiu de recuperar l’ús públic de la zona privatitzada.
A partir d’ara, i segons constava a la nota oficial del Departament d’Urbanisme de la Generalitat, “l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, un cop obert aquest pas, podrà portar a terme les actuacions per limitar el pas per la part perillosa de ponent, amb la col•locació de la porta i dels panys convenients, dels quals en tindrà la clau”.

El més llegit

I després