4.183 infants atesos per Creu Roja

La Creu Roja a les comarques de Girona ha atès el 2012,  4.183  infants, un 27% més que no pas el 2011, a través de l’ajuda humanitària bàsica i la distribució d’ajudes directes, com ara aliments, kits de suport social específics per a la petita infància, material i roba per a la tornada a l’escola, o el suport a l’alimentació a les escoles.
La Creu Roja presenta dijous, 14 de febrer aquestes dades de la intervenció amb el col·lectiu específic de la infància a la demarcació de Girona juntament amb el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de l’entitat, titulat “L’impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar”, així com les dades dels projectes vinculats a la infància que desenvolupa aquesta institució a la demarcació de Girona com són els Centres de Mediació Social, les ajudes pel retorn escolar, les beques menjador, els kits per infància o la campanya de recollida de joguines. Entre les principals conclusions de l’estudi, figura que el 77,7% de les famílies enquestades, totes elles en situació de vulnerabilitat i usuàries de la Creu Roja, no poden cobrir totes les necessitats de l’escolarització dels seus fills i filles. Per elaborar aquest estudi, l’Observatori ha realitzat qüestionaris telefònics a 737 persones en situació de vulnerabilitat, que van rebre el suport del Programa d’ajudes a la infància en situació de vulnerabilitat de la Creu Roja, amb què es van distribuir ajudes destinades a vestuari, llibres o material escolar el darrer mes de setembre per a 3.138 menors catalans. Aquest és el primer estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat que analitza l’impacte de la crisi en l’entorn escolar i incorpora l’opinió d’experts de la comunicat educativa, tot i que és el segon que se centra en la infància. A aquest col·lectiu, l’entitat ja va dedicar el 1r estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat, publicat el juliol de 2011.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació