I després

4.000 ABONATS SENSE LLUM A SFG

Compartiu aquesta història

Última hora avaria elèctrica Sant Feliu de Guíxols: Endesa està arranjant avaria en cable soterrat de mitja tensió que passa pels carrers Mercè, Concepció, Mall, Marquès de Robert… Hi ha un equip especialitzat de laboratori sobre el terreny localitzant el punt exacte. Els clients derivats d’aquest cable en concret ja haurien de disposar de subministrament. Quan localitzin punt exacte, han d’obrir carrer i reparar avaria. A conseqüència de la mateixa s’ha fos un fusible que s’està substituint.
Un important sector de Sant Feliu es troba a les fosques des de la mitjanit d’ahir. L’alcalde ha informat a través del seu Facebok que “Endesa està reparant una avaria d’electricitat de gran abast, que afecta un gruix important d’abonats de Sant Feliu de Guíxols des d’ahir dijous a la nit. L’avaria no està localitzada en un sector concret, sinó que és repartida. Afecta a la vora de 4.000 abonats. A mida que es coneguin els resultats de la reparació anirem informant per aquest canal, així com a la pàgina web www.guixols.cat”
Es dóna la curiosa circumstància que l’avaria coincideix amb una de les notes de premsa en què es dóna a entendre que la companyia fa inversions “preventives” precisament perquè no es produeixin aquestes incidències i que publica avui mateix el diari El Punt Avui que diu textualment que “Endesa ha acabat fa poc la revisió i el repàs general de 40 centres de transformació de Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, amb l’objectiu de reforçar la xarxa elèctrica del Baix Empordà i millorar la qualitat del subministrament a 2.360 veïns dels dos municipis en una tasca de manteniment preventiu que es fa periòdicament i que ha suposat una inversió de 35.000 euros.
La companyia explica que la revisió s’ha fet durant el juliol i l’agost, que és quan augmenta la demanda elèctrica a la zona. En el marc les tasques de manteniment preventiu, els tècnics han comprovat els aïllaments dels elements de maniobra (que permeten connectar i desconnectar la instal•lació), les condicions de ventilació i humitat de l’espai i el correcte estat dels cables i fusibles, i s’hi han fet les millores necessàries”.

Darrera hora: Al voltant de les 14h arribava un comunicat de l’Ajuntament que deia: “Endesa ha localitzat l’avaria. (carrer Mercè-cantonada Capmany). Han pogut restablir la pràctica totalitat del servei. Insistim que la problemàtica ve de la companyia, i no del manteniment que en fa l’Ajuntament”

El més llegit

I després