2 NOTÍCIES, 2 IMATGES DE LA COSTA BRAVA

CLAUS PER AL FUTUR DEL TURISME A LA COSTA BRAVA
Les claus per a la gestió futura del turisme a la Costa Brava seran la innovació, la gestió eficient dels recursos, la diferenciació, l’autenticitat i l’honestedat, segons han convingut avui els xefs Paco Pérez i Marc Gascons; el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí; el director d’Apicius, Javi Antoja; i la directora de la Masia I+R d’El Celler de Can Roca, Héloise Vilaseca, que han participat en un taula rodona organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni de la UdG al Castell de Calonge. L’acte s’ha celebrat en el marc de la jornada de presentació de les tesis final de màster de la UdG, a càrrec dels set alumnes que han estat becats per la Càtedra. Els participants a la taula rodona han coincidit en què la gastronomia catalana és la suma d’un conjunt d’elements: el xef, la tecnologia, els productors, el territori, el patrimoni, la innovació, etc. També en què a la Costa Brava “ som uns privilegiats, tenim el millor de la gastronomia i això ens fa fàcil promocionar la destinació”, segons ha assegurat Ramon Ramos qui, d’altra banda, opina que “tot i així també tenim una part del sector pèssima, hi ha molta gent que no està fent bé les coses i no estan a l’alçada de la feina que estem fent, capitanejats pels grans xefs, a nivell mundial”. En aquest sentit Ramos ha dit que una enquesta recent revela que el que menys agrada als turistes és precisament la gastronomia i que per tant “queda encara molta feina per fer”. Una de les claus que han plantejat apunta a la preservació de la identitat, a la potenciació del producte local, al manteniment de les arrels i la tradició, tot adaptant-les i innovant. Marc Gascons ha explicat que la seva cuina, al restaurant Els Tinars de Llagostera (1 estrella Michelin) “té com a base la cuina catalana i empordanesa tradicionals i els nostres productes són majoritàriament d’aquí i de temporada, tenim un grandíssim producte i nosaltres el posem en valor de manera que el client es situï allà on es troba”. Gascons és del parer que “cal potenciar més els productes tradicionals d’aquí per davant de la paella i la sangria, hem d’aconseguir passar-los al davant”. La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni convoca cada curs set ajuts d’un import màxim de 3.000 euros cadascun, destinats a estudis de màster de la Universitat de Girona relacionats amb l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació. L’ajut es destina a cobrir totalment o parcialment l’import dels preus públics de la matrícula de 60 crèdits d’un màster oficial cursat a la Universitat de Girona. La Càtedra, conjuntament amb l’Ajuntament de Calonge i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, elaboren un llistat de temes d’investigació d’importància pel territori, entre els quals els alumnes trien la temàtica del seu projecte final de màster.

 

 

ES PRESENTA EL NOU MURAL “A TOAST TO LIFE” DE PALAMÓS GENT GRAN
S’ha presentat el nou mural que dona color i vida al porxo de Palamós Gent Gran. Porta per títol “A toast to life” i ha estat realitzat per l’artista bisbalenca Montserrat Abril. L’obra va ser escollida com a guanyadora del 1r Concurs de Graffiti de Palamós Gent Gran, amb l’objectiu d’humanitzar l’espai exterior de la residència sociosanitària, que sol utilitzar en hores de lleure i de passeig al jardí. En visitar l’espai i el jardí, l’artista va decidir donar-li un contrapunt d’humor i mostrar de forma simpàtica senyors i senyores grans amb molta vitalitat i amb unes taules de surf. A l’acte hi ha assistit l’equip directiu de SSIBE com el president dels òrgans de govern, Lluís Puig; el gerent, Jordi Calsina; la directora de dependència, Nuri Comes. El President ha inaugurat oficialment el mural i ha fet lliurament del premi a l’artista, consistent en 500€, Montserrat Abril ha agraït la iniciativa al centre i ha dit que l’encoratja a seguir treballant en el mon de l’art, Mireia Darnaculleta, Directora del centre, ha dedicat unes paraules de record al Dr. Joan Prat i els parlaments han finalitzat amb Arantxa Sardà i la Laura Garcia – professionals del centre- que han explicat com es va portar a terme el concurs de graffiti, la resident Neus Niell dient que li agrada molt el mural i dóna vida i alegria al centre i Ignacio Cerro, usuari del centre de dia que ha dedicat unes paraules a l’artista.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació