I després

3 NOTÍCIES, 3 IMATGES DE LA CB

Compartiu aquesta història

EXPOSICIÓ D’ANA LENTSCH A CD’A
El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, fins al 6 de maig (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h), una retrospectiva de pintura i escultura de l’artista Ana Lentsch (pdf). La mostra és la primera de l’any al castell i la segona del cicle d’exposicions al municipi, que s’estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. En motiu de l’exposició, la regiodira de Cultura de l’Ajuntament, organitzadora de la mostra n’ha editat un catàleg commemoratiu.

L’exposició reuneix 43 quadres i cinc peces escultòriques d’una autora que es considerada la creadora i màxima exponent de l’anomenat Oli Shmatting, un complex procés que genera una textura gairebé escultòrica plena de matisos, relleus i capes de color en les teles sobre les que, finalment, realitza buidats. D’ençà de l’any 1975 i fins a l’actualitat ha exposat a diverses ciutats catalanes i de l’estat espanyol i a nombrosos països -Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Àustria, Israel, Suïssa, França, Estats Units-. Alhora, diverses col·leccions públiques donen testimoni de la seva obra a Barcelona, Castelló, Toledo, Madrid, Manresa, Girona, Sant Feliu de Guíxols o Bilbao; però també a París, Brussel·les, Detroit o Denver.
Més informació a www.ciutada.platjadaro.com

 

PALAMÓS REP ELS PRIMERS 600 CREUERISTES
Els gairebé sis-cents passatgers del vaixell Saga Sapphire, majoritàriament britànics, van obrir ahir la temporada de creuers 2018 al port de Palamós, en què es marcaran nous rècords tant en nombre d’escales (49) i de passatgers (47.500) com de durada, ja que s’allarga des d’ahir, 4 de març, fins al 7 de desembre. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va destacar, però, que més important que la millora quantitativa –perquè la capacitat del port gironí és limitada– és la qualitativa –amb creueristes d’alt poder adquisitiu–, i va subratllar que l’objectiu final és generar el màxim d’activitat econòmica a la destinació turística Girona-Costa Brava. En aquest sentit va anunciar que volen estudiar aquest any l’efecte que hi ha de creueristes que l’any següent al creuer trien com a lloc de vacances la Costa Brava perquè els va agradar en l’escala. Per exemple, ahir alguns dels creueristes del Saga Sapphire –que va estar atracat ahir al port més d’onze hores– van visitar al matí o bé Palamós o bé la botiga al carrer de Platja d’Aro, mentre que a la tarda n’hi va haver que van anar d’excursió a Girona (a visitar la catedral i el call jueu i fer un vermut) i d’altres, al Museu Dalí de Figueres. Més inforamció a diari El Punt Avui.

 

DETENEN A PD’A UN CONDUCTOR BEGUT, DROGAT I QUE ANAVA BEVENT CERVESA
La Policia Local de Castell-Platja d’Aro va denunciar aquest dijous un home de 47 anys, que conduïa borratxo, drogat, amb el permís caducat i bevent cervesa mentre circulava. Tot plegat va passar pels volts de dos quarts de quatre de la tarda a l’Avinguda Cavall Bernat. Els agents de la Policia Local del municipi baixempordanès realitzaven un control rutinari quan van aturar el sospitós.

Al veure que l’home estava bevent una cervesa i que en tenia una altra al costat per encetar, els agents de la Policia Local van decidir fer-li la prova d’alcoholèmia. L’investigat va donar 0,66 mil·ligrams per litre d’aire expirat, una taxa que es considera penal. A més, l’home també va marcar positiu per consum de THC (substàncai associada al consum de marihuana o haixix). Finalment, en requerir-li la documentació, els agents van comprovar que l´home tenia el permís caducat des de l´any 2015. Més informació a DDG.

 

El més llegit

I després