I després

14 NOTÍCIES + 14 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

DOS SUCCESSOS A SANT FELIU EN UN MATEIX MATÍ
El passat dimecres es varen produir dos accidents a Sant Feliu. A les 9:55 hores, un operari de l’empresa Escobar de Malgrat de Mar, que habitualment es troba a la zona del port realitzant neteges a la xarxa de clavegueram, va resultar ferit greu quan una de les manegues de pressió es va desprendre i va anar a estampir a la seva mandíbula. S’hi va desplaçar una ambulància i equip d’emergències mèdiques, a més d’una altra ambulància medicalitzada que el varen atendre i posteriorment evacuar al Josep Trueta.
A les 10,30 h, atropellament a la confluència dels carrers Cúbies-Bourg de Peage on un vehicle va atropellar una senyora de 80 anys de edat que havia sortit de la residència Sant Feliu Gent Gran. A resultes de les ferides fou traslladada a l’Hospital de Palamós.

500 ACCIDENTS

REPORTER DE GUERRA PARLA DE CONFLICTES AL GAZIEL
L’escola Gaziel publicava a les xarxes socials la notícia de la visita que el reporter de guerra Marc Vidal va fer al centre escolar de Sant Feliu, on hi va impartir una xerrada sobre els refugiats. Apuntaven que havien parlat d’armes, zones on hi ha conflictes armats, camps de refugiats,mines antipersones, etc. Informació de primera mà del reporter, que ha estat present a primera línia i que traslladava la seva experiència professional als alumnes.
Tancaven el post amb la proclama: “Tenim molt a fer governants i societat. Volem la pau al món”.

500 GAZIEL

 

ERC COMMEMORA EL DIA DE LA REPÚBLICA
El passat dissabte una setantena de persones es varen concentrar davant del monument que l’artista Ana Gutierrez va crear per mantenir viu el record de les víctimes del franquisme. Fou un dels actes celebrats al Parc de Miquel Murlà, en aquest cas la convocatòria d’Esquerra Republicana de Catalunya que va comptar amb els parlaments del regidor Josep Ramon Llobet i del senador Quim Ayats. De l’acte ens arriba la següent CRÒNICA DIA REPÚBLICA

500 ERC

 

NOU LLIBRE DE POEMES DE NARCÍS RUSCALLEDA
Excel·lent notícia l’aparició per Sant Jordi d’una nova publicació d’un autor ganxó. Més important encara quan hi conté poesia. I la sorpresa s’arrodoneix quan es tracta del retorn inesperat, però agraït, de Narcís Ruscalleda.
Estem expectants i encuriosits per la selecció de poemes que ens ha reservat en aquest treball anomenat “Cendres d’estima”, ja que havíem de recular fins l’any 1983 per gaudir dels publicats en aquell recull anomenat “Els veig fondre’s enllà”.

500 RUSCALLEDA

 

HORA DEL CONTE, AQUEST DIVENDRES A LA BIBLIOTECA
Aquest divendres 22 d’abril a les 18:30 h. a la Biblioteca, l’Hora del conte amb un espectacle per a infants de 4 a 8 anys: “Peripècies a la Biblioteca”, a càrrec de Ton Muntané.
Amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Jordi es farà aquest espectacle familiar de petit format que explica les peripècies d’un aprenent d’heroi, pensat per incentivar el gust per a la lectura a través dels llibres d’aventures. És àgil i divertit on Muntané abordarà tant les aventures pròpies dels llibres d’acció i de les pel·lícules, com també les que surten de la vida quotidiana dels infants, de la història personal de les seves famílies i de les sortides i viatges que hagin fet.

500 BIBLIOTECA

 

SETMANA DE PORTES OBERTES A L’ESCOLA DE MÚSICA
La propera setmana del 25 al 30 d’abril, l’escola de música de Sant Feliu de Guíxols i Castell – Platja d’Aro obre les portes al públic. Així doncs, es convida a conèixer les aules i les activitats que s’hi realitzen. El centre publica que “Per aquelles persones que no són alumnes ni tenen cap familiar que en sigui, i tenen curiositat per conèixer les nostres aules i què hi fem, consulteu els horaris de classes de grup obertes per saber a quina hora podeu venir i a quina escola a l’enllaç: www.escolamusica.guixols.cat
Trobareu oferta adreçada per edats: des de nadons, seguint per primària, secundària i i acabant per adults”. Les matrícules es poden fer des del 17 de maig fins al 10 de juny.

500 EMUSICA

 

SALVADOR CALABUIG VA PRESENTAR LLIBRE
El passat dimecres es va presentar a la Biblioteca el llibre Ciencias sociales y educación infantil (3-6) Cuando despertó, el mundo estaba allí, del qual un dels autors és el professor Salvador Calabuig, a més de Glòria Arbonés Villaverde, Antoni Bardavio Novi, Maria Feliu Torruella, Lorena Jiménez Torregrosa.
A més de Calabuig, la presentació va anar a càrrec de José Antonio Donaire.
El contingut tracta de propostes didàctiques per treballar els continguts d’educació infantil des d’una perspectiva global. S’ofereixen activitats d’ensenyament-aprenentatge que contribueixen al desenvolupament de la creativitat, el pensament divergent, el pensament complex i les intel.ligències múltiples.

500 CALABUIG

 

LES CAMBRES DE SANT FELIU DE GUÍXOLS I PALAMÓS PENDENTS DE FUSIONAR-SE
Les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols estan pendents de la nova llei catalana per poder completar la fusió. ja van unificar la gestió i els serveis que presten i, per primer cop, aquest 2016 presentaran un pressupost conjunt de 550.000 euros. De moment, però, només serà a títol informatiu i fins que no es desencalli la llei, no es podrà fer el pas definitiu de convocar eleccions i integrar els òrgans de govern. La nova cambra, abastarà unes 16.000 empreses de catorze municipis però, de moment, només 500 firmes en paguen les quotes voluntàries. Sobre la integració, els presidents expliquen que encara és aviat per parlar de seus però n’obriran una a Platja d’Aro.

Els presidents de les cambres de comerç de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig i Xavier Ribera, aquest 18 d'abril del 2016 (Horitzontal)

 

DISSABTE, TEATRE A LA BIBLIOTECA
Aquest dissabte 23 d’abril, a les 21:00 h. a la Biblioteca, representació de l’obra de teatre “Llibràlegs”, una producció de O Tempo Voa Teatre i Temporada Alta, escrita per Marc Artigau, Josep Maria Miró, Pau Miró i Jordi Prat i interpretada per Albert Ausellé i Mireia Piferrer.
“Llibràlegs o diàlegs entre llibres, la paraula ho diu tot. O potser no? Afegiu-hi la presència teatral dins una biblioteca. I vosaltres assistint-hi de voyeurs per escoltar allò que habitualment ens és vedat sota la llei del silenci de les lleixes. A l’ombra dels llibres, us endureu en préstec un bon feix de paraules”.
L’entrada és gratuïta però calen inscripcions a la Biblioteca, trucant al 972 32 40 57 o bé per correu electrònic: biblioteca@guixols.cat

500 BIBLIOTECA_

 

CARLES HAC MOR, PREMI JAUME FUSTER
L’escriptor Carles Hac Mor, resident a Sant Feliu que va morir a la ciutat fa uns mesos, ha estat reconegut pòstumament amb el premi Jaume Fuster a la trajectòria que cada any concedeix l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. És la primera vegada que el guardó distingeix un autor mort.
En anteriors ocasions l’han guanyat autors com Quim Monzó, Carme Riera, Maria Barbal, Montserrat Abelló, Feliu Formosa, Josep Vallverdú i Joan Margarit.

500 HAC MOR

 

ACTUACIÓ A LA PLATJA DE LA ZONA DE CAN RIUS
En els darrers dies la Brigada Municipal d’Obres ha procedit a eliminar les males olors que l’aigua estancada procedent de la riera del Monestir provocava i que fou denunciada pels veïns. L’acumulació de sorra evitava que desemboqués al mar.
De tota manera les males olors són símptoma d’abocaments il·legals provinents del clavegueram en algun punt del recorregut de la riera que cal detectar pels serveis tècnics municipals, una situació que no és nova.
Es va aprofitar aquesta actuació per tornar a equilibrar la sorra d’aquest tram de platja fins a tocar de l’espigó de ponent.

500 PLATJA

 

EL CLUB AQUÀTIC XALOC FA PODI AL CIRCUIT TERRITORIAL
El passat dissabte 16 d‘abril, 21 components del Club Aquàtic Xaloc van desplaçar-se a Roses per participar en la 3a Jornada del Circuit Territorial de Natació. Cal destacar la feina ben feta i l’esforç que van realitzar tots els nedadors, tant en les proves individuals com en els relleus. La majoria dels components del grup van rebaixar les seves marques personals, aconseguint d’aquesta manera pujar al podi.

500 XALOC

 

DIUMENGE SARDANES AL PASSEIG DELS GUÍXOLS
Diumenge 24 d’abril de 2016, a les 12 del migdia. Al Passeig dels Guixols, 608 audició de sardanes a càrrec de la Cobla Rossinyolets i amb el següent programa:
Marie France (M.S. Puigferrer), Prada RipoIl (René Picamal), Joves triomfants (Lluís Alcalà), Sant Llorenç, gran reserva (Josep Chamorro), Salou, Ciutat Pubilla (Ricard Viladesau) i A la meva estimada (J.Coll Ferrando). Es farà el sorteig del clàssic tortell cedit per Pastisseria Gironès. guixolssardanes@gmail.com

500 SARDANA

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 23 d’abril
Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E.F. Sant Feliu
11,00h. Aleví A- Sils
12,30h. Cadet B- Empordanet
16,00h. Juvenil A – Blanes
18,00h. Futbol empreses la Pansa – Costa Brava

Pavelló Municipal La Corxera
Club Básquet Sant Feliu
09,00h. Mini Masculí B – Palafrugell
10,30h. Mini Masculí A – CESET
10,30h. Premini Masculí – Vilafant
12,00h. Infantil Femení- Banyoles
16,00h. Cadet Masculí C – Bisbal
17,30h. Junior Masculí B- Llagostera

Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
18,00 h. Club Futbol Sala Guíxols A – Cassà

Dimenge, 24 d’abril
Camp de Futbol “Josep Suñer”
17,00h. AD Guíxols B – Maçanet

Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E.F. Sant Feliu
12,30h. Infantil B– Monells
17,00h. Vilartagues CF – Albons

Pavelló Municipal La Corxera
Club Básquet Sant Feliu
10,00 h. Cadet Masculí B – Fontajau
12,00 h. Junior Masculí A – ADEPAF

Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
Campionat Escolar de Karate
Hora: De 9 a 13h.
Organitza : Dojo Sant Feliu

ALTRES
Dissabte 23 d’abril
Celebració del 15è Aniversari de la Piscina Municipal “la Corxera”

Diumenge 24 d’abril
Celebració del 15è Aniversari de la Piscina Municipal “la Corxera”

500 ESPORTS

 

El més llegit

I després