I després

11 NOTÍCIES + 11 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

EN MARXA L’EXPOSICIÓ “MEMÒRIA D’UN REPTE”
El passat diumenge al migdia es va inaugurar a la tercera planta del Monestir, “Memòria d’un repte”, l’exposició de fotografies que Jordi Gallego ha anat realitzant a la seva mare, Dolors Caldas, afectada d’Alzheimer, en situacions diverses, interactuant plegats per capturar tot el ventall de vivències compartides que van, des del drama que suposa la pròpia malaltia fins a la fantasia més surrealista, amb més d’una seixantena de fotografies.
L’acte va comptar amb una nombrosa assistència de públic i amb la presencia del fotògraf, de la protagonista, a més de l’alcalde, Carles Motas, diversos regidors i representants del Museu d’Història, impulsor de l’exposició, que es podrà visitar fins el 31 de gener.

 

EL PROPER DILLUNS, PLE DEL PRESSUPOST DE 2018
En aquest darrer tram de l’any es van succeint els plens municipals extraordinaris, a més dels ordinaris de cada últim dijous del mes.
El passat dijous se’n va celebrar un d’extraordinari on es va fer el sorteig dels components de les meses electorals de les eleccions del proper 21 de desembre.
El proper dilluns, 27 de novembre a les 21h. se celebrarà el ple anual, amb un únic punt del dia, on es portarà a aprovació el pressupost general de la corporació per l’exercici del 2018.
El podreu escoltar en directe a través de la nostra emissora i, també, per Internet, a través dels nostre web (www.rsf.fm ) i per l’APP de Ràdio Sant Feliu.

 

AQUEST DISSABTE, VISITA GUIADA GUÍXOLS EXPERIENCE
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona,organitza, dins del Som Cultura, consistent en un mes dedicat a les activitats entorn a la cultura i el patrimoni, realitza tallers, visites guiades, rutes, etc.a diverses poblacions de les comarques gironines.
El dissabte, 25 de novembre a les 11 del matí. a Sant Feliu de Guíxols es durà a terme l’activitat Guíxols Experience, en col·laboració amb Amics del Museu: Visita als entorns del Monestir, el Palau de l’Abat i els jardins monàstics, per conèixer de primera mà la història, patrimoni i llegendes.
Reserves a: turisme@guixols.cat , al tel: 972 82 00 51 o presencialment la mateixa Oficina de Turisme. Preu: 2€. Places limitades a 25 persones.

 

EL SOMIATRUITES DE SANT ELM, AQUEST DIUMENGE AL TEATRE
Aquest diumenge a les 6 de la tarda al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, l’Associació Amics de l’Ermita i Paratge de Sant Elm presenten el divertit show “Els somiatruites de Sant Elm” amb l’espectacle de varietés, passis de models, actuacions i espectacle còmic, amb el sainet “La Sorpresa del Pare”, actuació de col·laboradors i de diverses entitats.,
Donació 4 euros, amb localitats numerades, a benefici de l’Estmita i Paratge de Sant Elm i vendra anticipada a l’Oficina de Turisme, als baixos del Monestir.

 

DOS INTRUSOS DE SANT FELIU DETINGUTS A RIUDARENES
Dos intrusos de Sant Feliu de Guíxols foren detinguts pels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners en el terme de Riudarenes, després que accedissin a l’interior d’una masia.
Els dos joves marroquins, de 31 i 34 anys (el segon amb antecedents penals segons publicava El Punt Avui) varen travessar el seu vehicle en un camí rural per evitar l’accés. Un veí va avisar als mossos, que els van interceptar, identificar i escorcollar quan intentaven fugir del lloc.
La finca estava regirada i tenia una finestra forçada. Del vehicle van comissar una bossa plena de talls de fil, unes tenalles i uns tubs de coure. I, a 30 metres de la masia, van descobrir un total de vuit pneumàtics més, amagats entre les herbes i bardisses.

 

AVUI DIVENDRES, PRESENTACIÓ DE LLIBRE A LA BIBLIOTECA
Omnium Cultural i la Biblioteca Octavi Viader presenten aquest divendres, 24 de novembre a les 9h., el llibre “La Matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global”, de Juli Gutiérrez Deulofeu, historiador i enginyer agrícola.
Alexandre Deulofeu va observar que la història es repeteix en cicles perfectament definits. Els seus estudis el varen portar a poder fer algunes prediccions: la desintegració soviètica, la reunificació alemanya, l’expansió xinesa, el desmembrament d’estats europeus, expansió d’una Alemanya forta i la desintegració de l’Estat espanyol l’any 2029. Es recomana el documental: Sense Ficció de TV3 del 19 de setembre. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/alexandre-deulofeu-lhistoriador-del-futur/video/5684862/

 

SANT DOMÈNEC I CREU COMPLEIXEN EL CALENDARI
El servei de premsa de l’Ajuntament informava a principis de setmana que l’alcalde Carles Motas i el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, havien visitat les obres de reurbanització dels carrers de la Creu i Sant Domènec, entre Rutlla i Passeig del Mar, sobre les quals varen declarar que segueixen el calendari previst i que, un cop estiguin finalitzats tindran un aspecte similar als carrers on ja es va actuar (Sant Llorenç i Sant Antoni).que ja es van
L’empresa adjudicatària és Mugadas, per un import de 281.076 euros (Iva inclòs) i es preveu que les obres finalitzin al mes de febrer.

 

AQUEST DISSABTE, L’HORA DEL CONTE A LA BIBLIOTECA
Per aquest dissabte, 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, s’ha programat l’Hora del conte, “Conta’m què hi pintes recull de contes explicats a partir de tres llenguatges artístics: la música, la interpretació i la il·lustració. Cada conte s’anirà construint alternant i fusionant amb aquestes tres formes d’expressió, creant així varis focus d’atenció. Un espectacle contat, cantat i pintat!”.

 

ESPECTACULAR TRIAL CLÀSSIC COSTA BRAVA A SFG
El passat cap de setmana, 18 i 19 de novembre es va celebrar la 8a edició del Trial Clàssic Costa Brava a Sant Feliu de Guíxols, amb 360 pilots, dels quals més de la meitat provenien de la resta d’Europa.
En uns dies radiants, els participants varen anar atacant les zones triades per l’organització en paratges mediterranis excepcionals com l’espigó de la badia, el passeig, Pedralta i l’Ardenya, que encara donaven més vistositat a l’espectacularitat que ja de per sí ofereix aquest esport.
En la categoria de Clàssics el primer classificat fou Jaume Casino, seguit de Salvador Fortiana i Martín Gilbert. També es varen disputar altres categories com ara Pre-65, Pre75, Pre-80, Classic Plais, Trialers i Pre-65 Expert.

 

DOS CONCERTS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
-Aquest divendres 24 de novembre a les 21 hores, a Cas Romagué-Casa Irla, concert de Zoe Boekbinder, des de New Orleans (Indie-Folk).
-El dijous de la setmana entrant, 30 de novembre a les 21:00 hores, concert de la formació polonesa Feeborn Brothers, Gipsy – Hobo – Trash – Grass, amb folk, punk i polka.
Una excel·lent oportunitat de veure en directe a aquesta formació que, de tant en tant, visita sales de l’estat per oferir el seu repertori.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 25 de novembre
Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,00 h. Aleví B – Blanenc
09,00 h. Benjamí E – Palafrugell
10,30 h. Escoletes EFSF – La Salle
11,00 h. Benjamí A – Sant Ponç
12,30 h. Cadet A – EF Gironés
16,00 h. Juvenil A – Palamós
18,00 h. Cadet C – Riudarenes
20,00 h. Futbol empreses Bar Moreda – Veterans Palafrugell

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
09,00 h. Premini Masculí – Palamós
09,00 h. Mini Femení – Blanes
10,30 h. Premini Femení – Escolapies
10,30 h. Cadet Femení – Vilafant
12,30 h. Preinfantil Femení – Salt
18,00 h. Senior Masculí A – Blanes

Diumenge, 26 de novembre

Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
10,45 h. Aleví C – Santa Eugenia
10,45 h. Benjamí D – Baix Ter
12,30 h. Prebenjamí A – Calonge
12,30 h. Prebenjamí C – Baix Ter
16,00 h. Vilartagues CF – Malgrat

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
17,00 h. Presentació equips del CB Sant Feliu

El més llegit

I després