1 any i 3 mesos de presó per intentar matar un home a Sant Feliu de Guíxols

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’Audiència de Girona ha jutjat Emili Rusi, un acusat d’intentar matar un company de feina clavant-li una pallissa a Sant Feliu de Guíxols i per a qui les acusacions demanaven fins a 8 anys de presó. En l’agressió hi van participar tres homes, a un ja l’han condemnat prèviament i l’altre està en rebel·lia. Rusi ha admès que va participar en els fets però diu que va tenir un paper secundari i que no va ser qui va ventar els cops més forts que li van trencar dues costelles a la víctima. Fiscalia, defensa i acusació particular consideren que Rusi és autor d’un delicte de lesions i d’una falta d’amenaces. La secció tercera de l’Audiència el condemna a 1 any i 3 mesos de presó i a una multa de 120 euros.

Els tres agressors i la víctima treballaven plegats de paletes fent tasques de reforma a uns apartaments del carrer Bourg de Peage de Sant Feliu de Guíxols. Mentre feien la feina, s’allotjaven provisionalment al mateix lloc de treball. Fruit de la convivència, van sorgir discrepàncies i els tres acusats van exigir a la víctima que marxés.

Segons ha admès Rusi en el judici, el 23 de novembre del 2007, cap a quarts d’1 de la matinada, els acusats van colpejar la porta de l’apartament on hi havia la víctima exigint-li que l’obrís. Com que no ho va fer, la van acabar tirant a terra. Quan van entrar, van tirar a terra la víctima i el van colpejar “brutalment”. La víctima va aconseguir fugir perseguit pels acusats que el van continuar colpejant per les escales i al carrer, on el van deixar abandonat.

Els Mossos d’Esquadra van trobar l’home estès a terra i van demanar una ambulància que el va traslladar a l’Hospital de Palamós. Com a conseqüència dels cops, la víctima va patir un pneumotòrax traumàtic, fractura de dos costelles, contusions a la cara i al coll i fractura nasal. Per tractar-lo, el van haver d’intervenir quirúrgicament per fer-li un drenatge pleural i va estar tres dies internat a l’hospital. Va estar de baixa 60 dies.

L’endemà dels fets, i mentre estava ingressat, dos dels acusats van anar fins a l’hospital i el van amenaçar de matar la seva dona i el seu fill si els denunciava. Poca estona després, va ser Emili Rusi qui va anar fins a l’hospital i el va amenaçar de matar tota la seva família si anava a la policia.

Un dels acusats, Ilia Scarlat, ja està condemnat a 1 any i 9 mesos de presó i a pagar 120 euros de multa per un delicte de lesions i una falta d’amenaces. L’altre acusat és germà seu i està en rebel·lia. Al tercer, Emili Rusi, l’han jutjat aquest dimecres. Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord i han demanat una pena d’1 any i 3 mesos per les lesions i 120 euros de multa. Com que Rusi no té antecedents això permetria demanar la suspensió de l’execució de la pena i que no entrés a presó perquè la condemna és inferior a 2 anys.

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha dictat sentència aquest mateix dimecres. Rufi i l’altre condemnat, Scarlat, també indemnitzaran la víctima de forma conjunta amb 5.500 euros. Inicialment, la fiscalia demanava una pena de 7 anys de presó per intent d’homicidi i obstrucció a la justícia una indemnització de 3.195 euros. L’acusació particular elevava la petició a 8 anys de presó pels mateixos delictes i demanava d’entrada que la indemnització fos de 6.000 euros.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació