I després

Un Nadal diferent però sense perdre’n l’essència a Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols s’acomiada del període més màgic de l’any amb un molt bon regust de boca malgrat el context que estem vivint. La ciutat va acollir nombrosos esdeveniments de Nadal 2020-2021, tots ells adaptats a la situació d’emergència sanitària, però conservant l’essència i la màgia pròpies d’aquesta època. I és que, després d’un 2020 esgotador, tots plegats mereixíem -sense abaixar la guàrdia contra la Covid- uns dies de regals, menjars excelsos i la il·lusió perenne dels infants.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols s’acomiada del període més màgic de l’any amb un molt bon regust de boca malgrat el context que estem vivint. La ciutat va acollir nombrosos esdeveniments de Nadal 2020-2021, tots ells adaptats a la situació d’emergència sanitària, però conservant l’essència i la màgia pròpies d’aquesta època. I és que, després d’un 2020 esgotador, tots plegats mereixíem –sense abaixar la guàrdia contra la Covid– uns dies de regals, menjars excelsos i la il·lusió perenne dels infants.

“El balanç del conjunt d’activitats nadalenques és molt positiu”, comenta la regidora d’Esdeveniments de Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, Núria Cucharero. “No ha sigut fàcil adaptar-ho tot a les mesures sanitàries actuals, però ens n’hem sortit i tots els esdeveniments han comptat amb molt bons nivells d’afluència de públic“, especifica la mateixa edil.

El tret de sortida es va donar el cap de setmana previ al dia de Nadal, 19 i 20 de desembre. La ja tradicional Fira de Nadal es va poder celebrar traslladant la seva ubicació a la Plaça del Monestir, en un format més reduït i amb control d’aforament, i durant aquell mateix cap de setmana també es va fer, als Jardins del Monestir, el circuit La Màgia de Nadal, organitzat per l’Associació de Festes Ganxones. I el dilluns següent, 28 de desembre, un musical infantil ambientat en la Nit de Reis (que donava nom a l’obra) va continuar encenent la flama de l’esperit nadalenc a la ciutat guixolenca.

Tal i com explica l’edil del consistori guixolenc Núria Cucharero, “tot plegat va culminar de la millor manera possible: amb la instal·lació del Campament Reial dels tres Reis d’Orient a Sant Feliu de Guíxols”. Ses Majestats van escollir el Pavelló Municipal de la Corxera per a assentar-s’hi i rebre tots els infants de la localitat. A més a més, les nits del 4 i 5 de gener de 2021 el cel de Sant Feliu es va omplir de la llum dels 50 drons que van protagonitzar quatre espectacles coreogràfics i visuals. Quelcom totalment innovador, atès que fins llavors la ciutat de Manresa havia sigut l’única a tota Catalunya en comptar amb un show d’aquestes característiques. De facto, doncs, Sant Feliu de Guíxols es va convertir en la primera població de les comarques gironines a contractar un espectacle de drons.

“Al cel s’hi van poder veure figures de caire totalment nadalenc”, detalla la regidora de l’Ajuntament Núria Cucharero. “I fins i tot vam tenir temps d’observar la paraula Guíxols escrita amb els llums dels aparells“, relata la mateixa Cucharero.

En definitiva, Sant Feliu, així com la resta del món, ha viscut un Nadal molt diferent de tots els que fins ara recordàvem. Tanmateix, es pot dir que l’hem superat amb nota, i només ens queda desitjar que les properes festes nadalenques les puguem celebrar amb tota la família, sense restriccions i sense haver d’estar pendents d’un virus que ha paralitzat el món. “I, si l’any que ve tornem a estar en una situació similar, almenys tindrem l’experiència prèvia d’aquest any“, conclou optimista la regidora Núria Cucharero.

El més llegit

I després