I després

SUPORT A LA CAMPANYA CASA NOSTRA ÉS CASA VOSTRA

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través d’un Decret d’alcaldia, es posiciona en suport de la campanya unitària “Casa nostra és Casa Vostra”, conformada per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema “volem acollir!”.

Tal com recull el decret, “des de l’estiu del 2015 Europa assisteix a una greu crisi humanitària com a conseqüència del desplaçament forçat de centenars de milers de persones que escapen de l’horror de la guerra, esperant una nova vida digna.

Des del primer moment, la immensa majoria d’ens locals han mostrat la seva predisposició a acollir persones refugiades, malgrat no disposar de les competències d’asil, i han dedicat recursos per ajudar-les mitjançant la campanya d’emergència del Fons Català de cooperació al Desenvolupament, per ajudar les persones que cerquen refugi a Europa i sensibilitzar sobre la situació en què viuen, i les causes que han provocat la seva fugida. Mentre això passava, la majoria dels governs europeus i les institucions internacionals i de la Unió Europea han incomplert els acords signats sobre refugi i asil, mentre la societat civil catalana reaccionava mostrant la seva solidaritat activa, tot mobilitzant-se a l’hora de demanar a les institucions competents que obrissin vies segures per poder acollir persones refugiades”.

Les entitats municipalistes catalanes han rebut la petició de la campanya Casa Nostra és Casa vostra de fer tot el possible perquè el món local mantingui i reforci el seu compromís actiu ajudant les persones que necessiten protecció internacional, i se sumi a la seva iniciativa. Des de la regidoria de Serveis Socials es va fer una proposta d’adhesió a la campanya. Aquest posicionament s’havia de fer a través del Ple de Sant Feliu de Guíxols, però finalment prospera en forma de decret.

Aquests són els principals aspectes del suport i adhesió:

  1. Declarar Sant Feliu de Guíxols municipi adherit a la campanya Casa Nostra és Casa Vostra
  2. Sumar-se a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània del Fons Català de cooperació al Desenvolupament.
  3. Convocar la ciutadania a mobilitzar-se, assistint a la convocatòria de manifestació de la campanya Casa Nostra és Casa Vostra, que se celebrarà a Barcelona el proper 18 de febrer.

La regidora d’Acció Social, Laura Serrano, serà a més present el proper 15 de febrer a Barcelona, , junt amb alcaldes i alcaldesses de Catalunya, en una trobada organitzada pel municipalisme català a favor de l’acollida. Serà a les 11h al Comptador Memorial “Som i serem Ciutat Refugi” de Barcelona, situat a la platja de la Barceloneta , des d’on es farà una crida a la participació ciutadana a la manifestació “Volem Acollir” del 18 de febrer a les 16h a Plaça Urquinaona de Barcelona.

 

El més llegit

I després