I després

SANT FELIU PARTICIPA EN EL “CATALUNYA, HOLA FAMÍLIA”

Compartiu aquesta història

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, acompanyat del director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va presentar dilluns a Girona la gran acció promocional del turisme familiar “Catalunya, Hola Família!” davant d’alcaldes, regidors tècnics i representants d’empreses.

“Catalunya, Hola Família!” consisteix en la celebració de dos caps de setmana pensats especialment pel públic familiar arreu del territori. Les destinacions de costa celebren aquesta acció del 20 al 22 d’abril, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig. Municipis i empreses participants han preparat uns caps de setmana plens de sorpreses i activitats pels seus visitants: descomptes en l’allotjament, gratuïtats, tallers, sortides, menús especials als restaurants…amb l’objectiu que les famílies amb infants gaudeixin de tot el que ofereixen les destinacions familiars catalanes.

A la demarcació hi participen més de 60 empreses i els 9 municipis, entre ells Sant Feliu de Guíxols, certificats en turisme familiar que organitzen més de 50 activitats per contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies que hi ha arreu del territori i incrementar la visibilitat dels adherits als seus segells familiars.

Per a aquesta primera edició, el tema escollit ha estat «Llegendes en Família», amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, s’ha creat l’app “Llegendes en família” que permetrà buscar i “caçar” durant aquests dos caps de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes. Cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori, que a Sant Feliu serà el Peix Mular.

El primer cap de setmana familiar (20-22 d’abril) estarà centrat a les següents destinacions de costa: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú.

Viatjar a Catalunya acompanyat de la família i els fills és, juntament amb la tipologia de viatjar en parella, la més freqüent. L’any 2017, el 22% dels 19 milions de turistes estrangers que van visitar Catalunya va ser famílies amb canalla que van generar prop de 4.000 milions d’euros. Els francesos i britànics són els mercats que més turisme familiar aporten a Catalunya (34%), amb el 23% i l’11% respectivament. D’altra banda, les famílies nòrdiques són les que fan una despesa més elevada.

Per exemple, tres de cada quatre italians comencen a planificar tres mesos abans de viatjar, mentre que els alemanys ho fan, com a mínim, amb sis mesos d’antelació. Les famílies que planifiquen amb menys temps les seves vacances són les procedents de Rússia.

La recomanació d’amics és un dels factors més importants a l’hora de triar per primer cop Catalunya. I l’opinió dels nens també juga un paper destacat a l’hora de triar destinació. Cal destacar que, un cop fet el viatge, italians, russos i francesos són els que més comparteixen les seves vacances en xarxes socials.

El més llegit

I després