I després

SANT FELIU ES CONNECTA A LA XARXA RESCAT

Compartiu aquesta història

Els voluntaris de protecció civil de Sant Feliu de Guíxols, i també per extensió l’Ajuntament, han rebut aquest dimarts dues emissores de ràdio que fan que estiguin connectats a la Xarxa de Comunicacions d’Emergències RESCAT. Aquesta xarxa permet una connectivitat extra en moments d’emergència, i pot esdevenir crucial en moments de risc o urgència, com ja va passar a les nevades del 2010, on les comunicacions van ser un dels punts febles amb la caiguda d’antenes de telefonia mòbil.

Aquesta xarxa, interconnectada, es mostra com a alternativa i com a punt comú de coordinació d’efectius entre els diferents cossos de rescat.

Sant Feliu de Guíxols disposa, des de fa anys, d’un grup important de persones dedicades a la Protecció Civil, i aquesta associació és de les primeres de rebre les ràdios a la demarcació de Girona.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Vilà, declarava que amb aquest conveni signat entre el Departament d’Interior de la Generalitat i Protecció Civil Sant Feliu comptarà amb noves eines, en previsió de situacions d’emergència no desitjades, que connectarà als voluntaris a aquesta xarxa paral.lela a la pública davant d’una eventual crisi

El més llegit

I després