I després

SANT FELIU A LA XARXA DE MUNICIPIS LGTBI

Compartiu aquesta història

En el passat Ple es va aprovar per unanimitat l’adhesió de Sant Feliu de Guíxols a la La Xarxa de Municipis LGTBI, un projecte innovador a tot l’Estat Espanyol, que es va constituir al juny de 2016 per tot un seguit d’Ajuntaments i institucions amb la finalitat de coordinar les seves polítiques en aquesta matèria.

Té l’objectiu de sumar actuacions per eradicar les desigualtats i lluitar contra lgtbifòbia des del món local, tot facilitant incidir en la visibilitat de la pluralitat en l’orientació sexual i la identitat de gènere. La Xarxa vol afavorir l’intercanvi i la col·laboració entre els diferents municipis donada la rellevància del món local com a espai privilegiat de proximitat i protagonisme de tota ciutadania.

“Atenent que la ciutat se Sant Feliu de Guíxols s’ha mostrat sempre com a una ciutat acollidora, respectuosa amb la diversitat, els drets i les llibertats dels seus ciutadans i per donar visibilitat a totes les accions que poden desenvolupar-se en matèria d’igualtat de gènere i amb voluntat de compartir experiències amb d’altres pobles i ciutats de Catalunya envers aquests col·lectius, es proposa al Ple l’adopció dels següents acords:

1- L’adhesió de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a la Xarxa de Municipis LGTBI (pobles i ciutats per la diversitat afectiva, sexual i de gènere).

2- Fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual com a valors intrínsecs a la nostra institució i a la seva defensa pública.

3- Generar els mecanismes oportuns en els diferents àmbits d’actuació municipal tot posant èmfasi la defensa de la igualtat i el respecte a la pluralitat d’identitats i d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals.

4- La lluita contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera continuada i des dels diversos àmbits d’actuació municipal.

5- Reacció immediata de rebuig i actuacions reals davant d’actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia.

6- Posar Atenció especial a col·lectius LGTBI vulnerables (infants – adolescents i persones grans, amb capacitats diverses i/o entorns culturals i/o religiosos especialment discriminatoris).

7- Impulsar actuacions que permetin un enfocament integral de les polítiques de gènere i LGTBI”.

 

El més llegit

I després