I després

Salut reforça els CAP de vint municipis turístics de la regió sanitària de Girona amb 200 professionals

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut reforçarà els centres d’atenció primària de la regió sanitària de Girona, que des de l’1 de gener inclou també les cinc àrees bàsiques de l’Alt Maresme, amb 200 professionals.
El nombre de professionals que atendran l’increment de la demanda sanitària durant els mesos d’estiu és de 65 metges, 78 diplomades d’infermeria i 57 auxiliars administratius, els quals treballaran a les poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Begur, Pals, Llançà, Portbou, el Port de la Selva, Roses, Cadaqués, Empuriabrava, l’Escala, Torroella de Montgrí, l’Estartit, Blanes, Canet de Mar, Pineda de Mar i Llagostera.
Els reforços de l’assistència primària d’aquest estiu són més importants que els de l’estiu passat, en part per l’augment de les ABS que s’han de cobrir. L’any passat, l’assistència primària es va reforçar amb 105 professionals. Salut ha reiterat que aquests reforços han quedat exclosos de les retallades de personal acordades pel govern català. D’altra banda, l’únic hospital al qual es reforçarà la plantilla a l’estiu serà el de Palamós, amb 4 metges, 8 infermeres i 4 auxiliars administratius per al servei d’urgències. Salut ha explicat que la resta d’hospitals de la regió sanitària disposen d’una plantilla prou dimensionada per dur a terme l’activitat d’acord amb la demanda canviant al llarg de les diferents èpoques de l’any.
El mes d’agost, i a causa de la disminució del nombre d’operacions programades, estaran tancats prop del 14% dels llits hospitalaris, entre el de Figueres, Olot i el Trueta de Girona. I la primera quinzena de setembre restaran tancats prop del 13% dels llits. (El Punt).

El més llegit

I després