La fiscalia de menors ha ordenat la reclusió en un centre de menors tancat de Barcelona d’un jove de 15 anys veí de Sant Feliu de Guíxols que els Mossos van detenir perquè el consideren el cap d’una banda que, els darrers mesos, ha saquejat desenes d’habitatges de la població i també de Platja d’Aro segons publica El Punt Avui.

El menor, d’origen marroquí, era el líder d’un grup que havia desestabilitzat les estadístiques de seguretat a la població. El noi residia a Sant Feliu de Guíxols amb la seva mare i altres germans també menors d’edat.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Mota, es va referir als estralls que feia aquesta banda de delinqüents juvenils en una compareixença pública que va fer, a començament d’aquest any, després de l’onada d’incendis intencionats de vehicles aparcats al carrer. Tant pel cas dels incendis (que es va resoldre amb la detenció d’un jove marroquí de 23 anys) com pel degoteig dels robatoris en habitatges, davant les sospites que darrere hi podia haver persones de procedència marroquina, l’Ajuntament va convocar una reunió amb els representants d’aquesta comunitat amb la finalitat d’establir llaços de confiança que ajudessin a la cooperació en matèria de seguretat, més enllà de les actuacions estrictament policials.