I després

PROPOSTES DE LA CUP GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Nota de la CUP) “Des de la CUP Guíxols, apostem perquè el Museu d’Història de la Ciutat, amb el conjunt monumental del monestir i la resta de les seves seus, es converteixi en el gran projecte museístic local i la seva principal infraestructura cultural. Pel seu arrelament i utilitat social aquest centre hauria d’esdevenir un espai d’interpretació del territori i la Costa Brava que promocioni el patrimoni cultural i natural de la ciutat i la seva memòria històrica, un autèntic centre cultural que organitzi visites guiades, exposicions, que sigui seu de seminaris, congressos i cursos especialitzats i promogui beques d’investigació.
Pensem que s’haurien de descartar altres grans projectes no assumibles per la ciutat, com el Museu Thyssen, caracteritzat per l’alt cost de construcció i manteniment, la temporalitat del flux de visitants i la precarització dels seus treballadors, a part del dubtós impacte econòmic previst. Segurament a causa de tot això, el projecte inicial d’aquest museu, tot i que no es vulgui dir, ha quedat descartat. S’han tingut en compte tots els projectes que es podrien engegar si finalment aquests diners es destinessin a altres àmbits de la cultura local?
Aquest passat cap de setmana s’ha lliurat a Glasgow el premi al millor museu europeu de l’any. Un dels finalistes seleccionats ha estat el ‘Vinseum’ de Vilafranca del Penedès. Pensem que aquest podria ser un bon exemple a seguir per tal d’articular i completar el nostre projecte museogràfic: qualitat i innovació expositiva i un discurs en relació amb el territori que interpreta”.

El més llegit

I després