Nota de la CUP) “Des de la CUP Guíxols, apostem perquè el Museu d’Història de la Ciutat, amb el conjunt monumental del monestir i la resta de les seves seus, es converteixi en el gran projecte museístic local i la seva principal infraestructura cultural. Pel seu arrelament i utilitat social aquest centre hauria d’esdevenir un espai d’interpretació del territori i la Costa Brava que promocioni el patrimoni cultural i natural de la ciutat i la seva memòria històrica, un autèntic centre cultural que organitzi visites guiades, exposicions, que sigui seu de seminaris, congressos i cursos especialitzats i promogui beques d’investigació.
Pensem que s’haurien de descartar altres grans projectes no assumibles per la ciutat, com el Museu Thyssen, caracteritzat per l’alt cost de construcció i manteniment, la temporalitat del flux de visitants i la precarització dels seus treballadors, a part del dubtós impacte econòmic previst. Segurament a causa de tot això, el projecte inicial d’aquest museu, tot i que no es vulgui dir, ha quedat descartat. S’han tingut en compte  tots els projectes que es podrien engegar si finalment aquests diners es destinessin a altres àmbits de la cultura local?
Aquest passat cap de setmana s’ha lliurat a Glasgow el premi al millor museu europeu de l’any. Un dels finalistes seleccionats ha estat el ‘Vinseum’ de Vilafranca del Penedès. Pensem que aquest podria ser un bon exemple a seguir per tal d’articular i completar el nostre projecte museogràfic: qualitat i innovació expositiva i un discurs en relació amb el territori que interpreta”.