L’orgue barroc de la parròquia Mare de Déu dels Àngels de Sant Feliu de Guíxols, original del Segle XVIII,  fou destruït en els saqueigs i incendis del conflicte bèl·lic de la Guerra Civil.  A principis dels cinquanta se’n va instal·lar  un de nou que es va malmenar per la humitat i la falta de manteniment.

El rector, Mn. Jordi Reixach, en va adquirir un d’ocasió d’alta qualitat que compta amb 865 tubs, 61 registres i 31 tonalitats que va costar 40.000 € que va decidir recuperar, entre altres, amb les recaptacions dels cicles de música per a orgue i instruments que ha anat organitzant i que varen començar l’any passat amb tres concerts, tant de música d’orgue com clàssica.

Enguany presenta el seu segon cicle amb quatre concerts, un cada mes, a partir del dissabte, 25 de Juny a les 21:30h i fins el 10 de setembre. Les entrades anticipades les podeu adquirir a l’Oficina de Turisme, a l’Ajuntament de Sant Feliu..

Tot seguit podeu escoltar el mossèn que ens explica, de viva veu, els detalls dels quatre concerts que acompanyem d’un cartell i d’una fotografia de la ubicació de l’orgue.

Veu Mn. Jordi Reixach:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/mossen_web.mp3]