I després

Policia Local i estatal desarticulen una banda

Compartiu aquesta història

Segons informa l’ACN, la policia estatal en col·laboració de la policia local de Sant Feliu de Guíxols ha desarticulat una banda de narcotraficants que operava a la Costa Brava i es dedicava a distribuir cocaïna i marihuana a diverses poblacions del litoral gironí. Els narcotraficants amagaven i tractaven la droga a tres domicilis de Sant Antoni de Calonge i Palamós, un dels quals havien convertit en un complet laboratori de cocaïna. Hi ha nou detinguts i la policia els ha intervingut 4,3 quilos de cocaïna, 50 plantes de marihuana i 500 grams de cabdells de la mateixa droga, tres vehicles, una pistola de fogueig, 11.000 euros i diferents eines per manipular i tractar les substàncies, entre d’altres objectes.

Les investigacions es van iniciar després d’una operació policial que va acabar aquest estiu amb la detenció d’onze persones i el comís de 500 quilos d’haixix a un grup de narcotraficants que operava a Barcelona i Girona. Arran del desmantellament d’aquest grup, la policia estatal va continuar estirant del fil i ha detingut nou persones més a la Costa Brava. Es tractaria d’una ramificació d’aquella banda que actuava de manera paral·lela a la Costa Brava i es dedicava a la distribució de cocaïna i marihuana a diferents poblacions del litoral gironí.

Vuit dels nou detinguts són de nacionalitat colombiana i també hi ha implicat un home de nacionalitat espanyola que estaven perfextament organitzats i disposaven de tres domicilis des d’on operaven a més de tres vehicles i una moto per poder-se desplaçar a les diverses poblacions on distribuïen la droga.

Segons la policia, la seva estructura jeràrquica establia diversos esglaons en l’organització del grup. Hi havia un màxim responsable i, a banda, hi havia els membres que s’encarregaven de transportar les substàncies, d’altres que les processaven i, finalment, els que les distribuïen a llocs públics o a zones d’oci.

Els detinguts han estat posats a disposició judicial i el jutge ha decretat presó provisional per a tota la banda. Estan acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic d’estupefaents.

A les fotos d’arxiu, la compareixença conjunta de la Policia Nacional i de la Policia local després de l’Operació Alba de l’estiu que ha conduít a aquesta nova acció policial. Cliqueu per ampliar.

Policia Local

 

El més llegit

I després