I després

Patti Smith and her Band aquest divendres a l’Espai Port de SFG

Compartiu aquesta història

Aquest divendres a 2/4 d’11h de la nit a l’Espai Port i en exclusiva a Catalunya podrem gaudir d’un emblema extraordinari del moviment punk, poetessa, reivindicativa, sempre única, és una de les artistes més brillants de la història de la música del nostre segle. Nascuda a Chicago, molt implicada en el moviment underground novaiorquès, va ser influïda inicialment per la lectura dels poetes francesos del dinou.
Formada en la cultura de la lletra (poesia, clàssics i sobretot la literatura francesa), va ser atreta en poc temps per la cultura musical i visual (pintura i sobretot fotografia). Transmissora i un dels caps visibles del sacseig que representava el moviment punk i beat, s’ha caracteritzat per mantenir un discurs coherent que li ha atorgat un estil sincer i propi. Una manera de fer de brillant intel.lectualitat, així com un compromís polític marcat pel feminisme i els moviments socials.
Musa de la Nova York contracultural dels 70, Patti Smith va aconseguir inculcar un missatge polític, reivindicatiu i feminista a la cultura de masses “post 68”, allunyant-se d’una imatge de pop fàcil que els Estats Units d’aleshores començaven a gestar. Una biografia apassionant, amb altibaixos i coneixences i complicitats amb grans artistes la porten a la muntanya russa existencial. A mitjans dels 90, després del trasbals per la mort del seu marit i dels seus amics més íntims (com el fotògraf Robert Mapplethorpe), es va refer emocionalment i va tornar als escenaris a mitjans de l’any 1990, on ha consolidat una aposta clara pel rock autèntic amb misssatge compromès d’activisme polític, aposta pel medi ambient, pacifisme i altres moviments.
A banda de l’actuació musical -acompanyada de banda- Patti Smith presenta al Monestir de Sant Feliu de Guíxols una exposició de fotografia i dibuixos. És la primera exposició organitzada amb col.laboració de la fundació Thyssen i s’inaugura a la nostra ciutat.

Veu i guitarra
Patti Smith
Guitarres
Lenny Kaye
Guitarres
Jack Petruccelli
Baix i teclats
Tony Shenahan
Bateria
Jay Dee Dougherty

El preu de l’entrada són 55€. Les entrades del 48è Festival de la Porta Ferrada es posen a la venda a través del sistema Tel.lentrada (per telèfon 902 10 12 12 o internet www.telentrada.com).

També es posen a la venda les entrades a taquilla (ubicada als Baixos de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21h). Telèfon taquilla del Festival 972 32 56 88 (de dilluns a dissabte de 18 a 21h).

A la taquilla és l’únic lloc on s’apliquen els descomptes per a col·lectius especials.

Inauguració exposició
24 de juliol (Palau de l’Abat – Monestir).

La cançó “Because the night” és el seu tema més conegut, la va escriure juntament amb Bruce Springsteen i va arribar a la posició nº13 de les llistes Billboard dels Estats Units l’any 1978, i va ser versionada pel mateix Boss, R.E.M. i U2.

El més llegit

I després