I després

NOVES SORTIDES DELS AMICS DEL MUSEU

Compartiu aquesta història

Els Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols informen que van afegint sortides matinals a diferents indrets que, paradoxalment, ens són molt propers, pràcticament desconeguts, es troben en un radi d’uns 50 km. i la seva proximitat permet anar-hi i tornar a anar a dinar a casa després de gaudir de llocs amb interès històric.

Pel dissabte 24 de març, han preparat una sortida per conèixer el romànic de l’Empordà. Es tracta de dues joies del s. XII que tenim ben a prop, com l’església de Sant Tomàs i el monestir de Sant Miquel de Fluvià.

L’església de sant Tomàs conserva un important conjunt de pintura mural, a la volta de la nau i el monestir Sant Miquel té un imponent campanar annex construït a l’estil llombard, que conserva al seu interior els capitells romànics i la imatge gòtica d’una Mare de Déu d’alabastre policromat.

Per al mes d’abril proposen fer una sortida al jaciment ibèric d’Ullastret per veure les feines dels arqueòlegs en la nova excavació que estan realitzant. És en aquest lloc on han trobat una peça de plom amb inscripcions iberes. També es visitaran els clots de Sant Julià, que és la pedrera d’on extreien el material per construir les seves cases i muralles.

Per inscripcions i reserves, cal dirigir-se a l’oficina de turisme de Sant Feliu de Guíxols (Tel. 972 82 00 51), en horari de 10 a 19 h. els feiners i de 10 a 13 h. els festius.

El més llegit

I després