Exposició de fotografia a l’ESPAI K, Casa de Cultura
Del 14 d’agost al 6 de setembre de 2010

Horari: De dimarts a dissabtes d’11h a 13h. i de 18 a 21h.
Diumenges i festius d’11h a 13h
Dilluns tancat.

Contraposant-nos a la famosa dita de Susan Sontag segons la qual “la vida és una pel·lícula i la mort una fotografia”, i moguts molt més per un afany de diàleg que no pas de contradicció, presentem “Afinitats electives”, una tria del fons fotogràfic de la Galeria Kowasa.
Però  quina és la declaració d’intencions que ens fa aparellar obres d’autors tan divergents que van des de les avantguardes dels vint fins a l’actualitat? Doncs demostrar, mostrar, que la mort d’aquell instant capturat per la càmera de l’artista pot tenir una segona vida, i una correspondència amb l’obra d’un altre autor, una afinitat que, per elecció, ressona en el temps.
És en aquest sentit que fer una tria representa sempre un posicionament i no una collita aleatòria segons el gust de cadascú. En sinèrgia profunda amb la Galeria Kowasa hem destacat les millors fotografies, sens dubte, i aquestes, en contacte les unes amb les altres, han entrat en un camp d’afinitat que les ha fet reordenar-se en aquest joc de reciprocitat.
L’experiment, si se’ns permet l’expressió, demostra com en aquest nou gresol de llum, les seves respectives natures s’han trobat ràpidament, fàcilment, i en la suma de dos instants hem provocat l’infinit d’instants. Ara, però, cal allunyar la mirada del microscopi i exposar-ho davant dels vostres ulls.
La selecció  inclou obra del fons Kowasa Gallery, Barcelona d’Amar, Ariño, Carné, Català-Roca, Chocola, Colom, Esclusa, Gusi, Hajek-Halke, Hosoe, Keetman, Manresa, Masats, Matsuoka, Morcate, Reichmann, Siegel, Smith, Spengler, Splichal, Telhado i Tudel.