I després

250.000 € EN MILLORES DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE

Compartiu aquesta història

L’ Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols inverteix 250.000 euros en obres de millora i posada al dia d’un dels serveis més bàsics per a la població: l’aigua potable. Un fet tan quotidià com obrir una aixeta i que surti aigua en bones condicions té tot un circuit al darrere que ha d’estar permanentment revisat i al dia. L’empresa concessionària és Aqualia. L’alcalde, Carles Motas, i la regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, han presentat als mitjans de comunicació algunes d’aquestes millores. Es fan, totes elles, sense que l’usuari noti res: en cap moment es talla el subministrament ni hi ha restriccions puntuals.

Un dels exemples és el dipòsit de Cap Ducal. És un històric dipòsit que amb el temps havia perdut la impermeabilitat interior i tenia problemes de filtracions. Ara mateix s’està arreglant, posant una capa impermeabilitzadora a l’interior, però els veïns -una gran zona de Sant Feliu de Guíxols- no han notat res perquè s’ha instal.lat un dipòsit provisional, que va arribar fa pocs dies, i a on hi ha l’aigua necessària per al sector afectat. Igual passarà quan es revisi i millori l dipòsit existent a Sant Elm, també amb molts anys d’història i amb problemes de fuites, i que s’impermeabilitzarà de nou. Serà la propera tardor. Sempre se sol fer en períodes de baix consum d’aigua.

Hi ha més millores. S’ha posat tot un sistema de tanques de seguretat a totes les instal.lacions. I també, una altra de les més destacades és la informatització i automatització de tots els punts relacionats amb l’aigua potable de Sant Feliu de Guíxols. Des de pous, passant per dipòsits i altres. A través d’un sistema d’informació en temps real es coneix l’estat de cada element: el cabal, si hi ha hagut algun tall de subministrament elèctric que pugui perjudicar el bombament, … tot es centralitza en un sistema informàtic que avisa de cada incidència en temps real. Cal recordar que, sense aquesta millora informàtica, un operari havia de passar, als matins, punt per punt, per avaluar-ne les bones condicions. Una curiositat: la informatització, amb dades en temps real, permet copsar situacions quotidianes que incrementen l’ús d’aigua: les dutxes matineres, l’hora de les rentadores o, fins i tot, quan hi ha un partit de futbol dels importants a la televisió, com es dispara el consum de l’aigua en les mitges parts.

El consum responsable pot fer que a l’estiu no hi hagi restriccions

El fet de tenir un hivern ‘estival’, amb poquíssimes pluges, pot fer pensar en un estiu amb problemes de subministrament. Fer un ús racional i responsable de l’aigua pot ajudar a que no hi hagi problemes, en un any especialment complicat. Igualment també es fan millores tècniques per evitar situacions de restriccions.

 

El més llegit

I després