I després

Metges de Catalunya convoca la vaga a l’hospital el 17 de març

Compartiu aquesta història

Metges de Catalunya ha convocat la vaga de facultatius de l’Hospital de Palamós pel proper dijous 17 de març. Segons informa el DDG, l’aturada, com ja es va comunicar, serà de quatre hores, concretament, de les vuit del matí a les 12 del migdia. A partir de la convocatòria, el sindicat i la direcció de l’Hospital poden seguir negociant per intentar acostar posicions en els punts discrepants i que han portat a la convocatòria de la vaga. Així, des del sindicat han manifestat que si hi hagués avenços significatius, podria desconvocar-se l’aturada.
L’Hospital té uns 170 metges, dels quals 75 van participar a la votació del passat 19 de febrer per si s’organitzava la vaga o no. En total, 52 facultatius van votar a favor de l’aturada.
Entre les demandes hi ha: que es posi un límit d’edat a les guàrdies localitzables, el preu de les guàrdies -que sigui el mateix que el de l’hora ordinària-, analitzar conjuntament amb la direcció les àrees on manca personal per garantir una millor assistència i reduir les llistes d’espera -sobretot en reumatologia, digestiu i dermatologia-, i resoldre i assignar el quart nivell professional als facultatius que es troben pendents d’avaluació des de 2014. El detonant que ha portat Metges de Catalunya a la vaga és el nou model de transport sanitari urgent.

El més llegit

I després