I després

Més de 700 conductors denunciats per no dur posat el cinturó durant la campanya de seguretat passiva

Compartiu aquesta història

Segons informen des de l’Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, un total de 1.102 persones han estat denunciades per infringir la normativa de seguretat passiva durant la campanya de controls de casc, cinturó i sistemes de retenció infantil que la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han dut a terme del 24 al 30 de gener a tot el territori català.
L’objectiu de la campanya ha estat continuar conscienciant als conductors i acompanyants de la necessitat i alhora l’obligatorietat d’utilitzar aquests elements de seguretat com a eina determinant per reduir la mortalitat en accidents de trànsit. En aquest període, els agents han fet una especial incidència en l’ús dels cinturons de seguretat en les places posteriors del vehicles.
Durant aquesta setmana de campanya, els Mossos d’Esquadra han denunciat 1.047 persones per no dur posat el cinturó de seguretat. D’aquestes, 737 eren conductors, 146 l’acompanyant de la part davantera i 164 ocupants del seient de darrere.
Pel que fa al Sistema de Retenció Infantil (SRI), els agents han detectat 42 vehicles en els quals viatjaven menors sense aquest element de seguretat passiva.
Finalment, quant a l’ús de casc, s’han denunciat 13 motoristes per no dur-ne o per portar-lo de forma incorrecte.
Fruit dels resultats d’aquesta campanya, el comissari Miquel Esquius, cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, destaca l’important ús del cinturó entre els conductors a diferència del dels seients posteriors. “El grau de conscienciació entre els conductors és força elevat. L’ús del cinturó de seguretat en els conductors és cada vegada més gran. En canvi, encara hi ha recorregut per millorar en l’ús d’aquest element de seguretat passiva en els seients posteriors del vehicle”.
El comissari Esquius també considera que hi ha camí per córrer en la utilització correcte del casc entre els conductors de ciclomotors.
El cap de la Divisió de Trànsit destaca aquest tipus de campanya per canviar la tendència de molts conductors. “Es tracta de campanyes més curtes, però més incisives”, segons assenyala el comissari Esquius.

El més llegit

I després