Ens arriba informació sobre l’exposició temporal de l’Espai Carmen Thyssen, “La il·lusió del Far West”, que ha viatjat cap a Màlaga, al Museo Carmen Thyssen de la ciutat andalusa que es podrà visitar des del 19 novembre de 2016 al 19 març de 2017.

“La mostra ha estat a Sant Feliu de Guíxols des del juny fins a final d’octubre i ara s’oferirà al públic andalús, completant el triangle Thyssen, ja que previ a la nostra ciutat la mostra havia començat pel Museu Thyssen de Madrid.

A casa nostra, “La il·lusió del Far West” ha tingut una gran acollida tant de visitants a la mateixa exposició com a tota la programació paral·lela que ha anat des de visites guiades, el quadern de l’explorador, al cinema Truffaut de Girona i concerts amb el Festival Porta Ferrada, entre altres, i que ha fet que tots els públics hagin pogut gaudir i deixar-se seduir pel llunyà Oest.

Cal destacar també l’èxit de les jornades formatives dirigides a docents i de les matinals al Thyssen, ambdues activitats realitzades amb l’ICE-Universitat de Girona.

La conquesta del Far West va transcendir al llarg del segle XIX la seva dimensió d’esdeveniment històric fundacional dels Estats Units d’Amèrica del Nord, per convertir-se en un mite universal, en el qual la llegenda va ser substituint a la història. La selecció de peces reunida en aquesta exposició, entre pintures, escultures, gravats, mapes, objectes antropològics i diversa documentació ressegueix aquest apassionant panorama de l’Oest americà”.