I després

LES CASES DELS MESTRES DEL BALDIRI, TAPIADES

Compartiu aquesta història

Les antigues cases dels mestres del Baldiri Reixach s’han hagut de tapiar després que alguns individus hi accedissin i realitzessin activitats relacionades amb consum i venda de substàncies estupefaents, a més de destrossar el seu interior.
La fi d’aquests habitatges ha contrariat a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que, en una intervenció en el ple del passat mes de novembre, va lamentar públicament que no s’hi hagués actuat per condicionar-les.
La portaveu Mercè León declarava: “Teníem aquestes cases que havíem demanat que es rehabilitessin per cobrir casos d’emergència habitacional per a la gent que es queda sense llar. Per deixadesa o per burocràcia, no s’ha aconseguit i per això varem incidir en aquesta qüestió davant dels polítics.
Se’ns va dir que eren de la Generalitat, després que si depenien d’Ensenyament, més tard que de Patrimoni i en aquesta situació s’han abandonat. Hi va entrar gent que va arrabassar els aluminis i les varen destrossar. Nosaltres varem insistir en la demanda, des de feia dos anys i mig, ja que amb molt pocs recursos s’haguessin pogut rehabilitar, fins i tot varem plantejar que les rehabilitéssim la pròpia gent de la PAH”.
En el programa Línia amb l’alcalde varem preguntar a Carles Motas quina era la situació i va declarar que les cases estan inservibles a dia d’avui per l’acció dels vàndals que també havien calat foc a l’interior i que, el fet de rehabilitar-les, era una acció que s’havia d’haver realitzat en el seu moment però que l’actual govern ha trobat una via alternativa que passaria per la disposició d’un únic edifici per cobrir els casos d’emergència però que la gestió encara no estava tancada i que esperava que ben aviat es pogués anunciar de quin emplaçament es tracta. Les nostres informacions apunten que és una promoció de gairebé una vintena de pisos per estrenar que està en mans de la Sareb (el banc dolent).
Entretant la imatge que ofereixen les cases amb les portes i finestres paredades no ajuden a l’aspecte visual d’aquest entorn situat en el triangle que formen el Sot dels Canyers, els “pisos verds” i el col·legi.
L’alcalde va dir que si l’operació de disposar dels pisos tira endavant, una primera idea que es podria contemplar, pot ser seria transformar-les en un espai annex polivalent destinat a la mainada del mateix centre escolar.

BALDIRI FACE

El més llegit

I després