I després

LA UNIVERSITAT D’ESTIU RAMON LLULL CONSOLIDA EL SEU PROGRAMA A SANT FELIU DE GUÍXOLS PER SISÈ ANY CONSECUTIU

Compartiu aquesta història

La 6a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull (UeRL) a Sant Feliu de Guíxols començarà el 6 de juliol de 2010. La programació consisteix en dos cursos de caire acadèmic, una conferència i una activitat cultural i s’emmarca dins la 14a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull (UeRL). D’acord amb la voluntat de la Universitat Ramon Llull de formar una xarxa educativa que cobreixi tot el territori, la UeRL ofereix també un ampli ventall de cursos, jornades i activitats culturals a la resta de seus de Barcelona, Igualada, Mataró, Peralada, Puigcerdà i Vilassar de Mar.El curs, Relaxació i meditació en el Qi Gong, aprofita els fonaments i els exercicis del Qi Gong com un mitjà per mantenir la presència i la quietud internes en l’acció. Serà impartit per Neus Pintat, acupuntora, professora de Qi Gong, professora de Teràpies Naturals a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, a més de llicenciada en Químiques. L’altre curs, Poder i política a l’Antic Egipte, analitzarà les relacions entre els conceptes de poder i política per mitjà de cinc moments claus de la història d’Egipte, des del Regne Antic fins a l’Època Baixa, tant pel que fa a la política interior com a la política exterior. El curs anirà a càrrec de Xavier Martínez, egiptòleg, doctor en Història (UAB), magister en Egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemanya) i membre de les missions arqueològiques de Padineith i Mentuemhat (Universitat de Tübingen) i del temple funerari de Tutmosis III a Luxor.(+ info sobre el programa dels dos cursos: http://universitatestiu.url.edu/). A través del conveni que signaran la URL i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, els residents en el municipi gaudiran d’un 50% de descompte sobre el preu general en la matrícula del curs.
L’oferta de Sant Feliu de Guíxols es complementa amb una proposta gratuïta i oberta a tot el públic en general: la conferència sobre art, titulada: “La galaxia Thyssen”, a càrrec de Guillermo Solana, conservador en cap de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza i director artístic del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Aquesta conferència es pronunciarà el dijous 22 de juliol a les 20 hores al Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Plaça. Monestir, 30). Finalment, tindrà lloc l’anomenat Cafè amb l’artista, una trobada que se celebra amb la col·laboració del Festival Internacional de la Porta Ferrada i que enguany arriba a la seva 3a edició. (+ info a: http://universitatestiu.url.edu/).
Aquestes 4 activitats se sumen a les més de 95 activitats que ha programat la UeRL amb la voluntat d’oferir un complement de qualitat a la formació acadèmica. Sota el lema “Comparteix experiències. Comparteix coneixement”, la UeRL segueix promovent una docència de qualitat. Una qualitat que ha fet possible que en l’edició 2009, UeRL tingués 4.553 participants, 1.862 alumnes matriculats, els quals van valorar els cursos amb una mitjana d’un 8,5.

Per a tots els públics

La Universitat d’Estiu Ramon Llull és un espai d’aprenentatge obert a tots els públics, que ofereix activitats en temàtiques diverses: salut, psicologia, gastronomia, dret, esport, sostenibilitat, entre moltes d’altres. La UeRL aspira a una formació en constant ampliació i aprofundiment, no només capaç d’assumir les constants novetats de la societat i els reptes del món globalitzat sinó també apta per a la crítica quan aquesta
es fa necessària. Els cursos i jornades de la UeRL, amb caràcter presencial i de temàtica diversa, són oberts a estudiants, alumnes estrangers, titulats universitaris, professionals en exercici i públic en general que vol aprofundir o ampliar els seus coneixements en alguna temàtica del seu interès.
Per a més informació i matrícula presencial:
AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS. Servei Municipal d’Educació, c. Penitència, 10 (Casa Albertí). Telèfon 972 82 08 10. Fax 972 32 27 72. a/e: educacio@guixols.cat . Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h

El més llegit

I després