I després

Junqueras i el pacte per la llibertat

Compartiu aquesta història

Dimarts passat, el teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, es va omplir a vessar per l’interès que va despertar la presència del president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, convidat per la secció local del partit a Sant Feliu per tal que oferís la xerrada “El pacte per la llibertat: el camí cap a la independència” tot explicant, de primera mà, els punts principals de l’acord que es va tancar al Parlament per tal de celebrar una consulta sobre el futur de Catalunya abans d’acabar el 2014.
Després de convertir-se en una peça clau per al projecte sobiranista, l’interès envers el polític ha augmentat i en el teatre ganxó, a més del missatge genèric i les dades específiques que Junqueras podia aportar, també hi havia l’interès per conèixer de prop al polític d’imatge atípica dins dels estereotips que circulen pels circuits de la política, però que compta amb una química i una connexió especial amb la ciutadania, com es va poder comprovar.
I aquestes virtuts es multipliquen quan desplega les seves dots de comunicació en les distàncies curtes, quan baixa de l’escenari i es barreja amb els assistents, quan més que fer una xerrada la imparteix com si d’una de les seves lliçons universitàries es tractés i modula el seu discurs en un to pausat amable, creïble, sense estirabots, convidant a la reflexió serena.
Envoltat d’un silenci total de l’auditori, el líder d’ERC, va exposar d’on venim, a on ens trobem i on cal anar, els motius que ens empenyen i les fites que cal assolir, l’actitud que cal mantenir, els obstacles que cal esquivar i la unitat que cal enfortir.
Al final, satisfacció total dels organitzadors de l’acte destacant la del president de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya, Manel Mayor que va obrir l’acte més important que ha organitzat en la seva etapa i satisfacció també entre els assistents a la sortida de l’auditori.
En el seu apartat amb els mitjans de comunicació, Joqueras va declarar que “hem vingut a explicar que vivim un moment molt difícil, en què estem molt preocupats per la situació econòmica de la nostra gent i, al mateix temps, exposar que tenim un camí per sortir-ne, un camí d’esperança que hem de recórrer entre tots, que l’hem de fer junts, que ens hem d’ajudar i que consisteix en posar el futur del país en les mans dels ciutadans de Catalunya”.

Nota d’ERC
Unes 500 persones han omplert aquest dimarts al vespre el Teatre Municipal de Sant Feliu de Guíxols per escoltar el president d’ERC, Oriol Junqueras. Junqueras ha explicat ‘El Pacte per la Llibertat. El camí cap a la independència’. El líder republicà, ha abordat el camí cap a la independència i ha acusat l’Estat d’asfixiar Catalunya, amb els diners que no retorna, el deute que té amb els que retorna i el sostre de dèficit que estableix.
El president d’ERC, ha explicat que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest 2013 seran ‘terribles’ i ha sigut molt clar dient que uns pressupostos amb retallades 0 serien possibles si Espanya ens deixés de prendre una quarta part del que ens pren’. ‘També podrien ser amb retallades 0 si l’Estat Espanyol ens pagués la meitat del que ens deu -8.000 milions d’euros- o si modifiqués el sostre de dèficit’. Junqueras ha afegit que amb 9 o 10 dies del pressupost del Ministeri de Defensa -47 milions d’euros- no hi hauria més retallades en educació per exemple.

253165_294403614022251_1890480904_n

El més llegit

I després