I després

Judici pel robatori de 314.000 euros i agressió als jubilats del c/Metges

Compartiu aquesta història

Segons que informa el diari El Punt, el jutjat penal número 3 de Girona va jutjar ahir dos homes, Cristian Andrés Arango Dávalos, colombià de 31 anys, i Pedro Jesús Bonilla Torres, un veneçolà de 20 anys, acusats del robatori violent perpetrat el 16 de gener del 2010 en un habitatge de Sant Feliu de Guíxols, on els assaltants van colpejar, lligar i emmordassar els amos de la casa: un constructor jubilat, Miquel Ruiz, i la seva dona, Lluïsa Geli. Els assaltants eren tres, però un no ha estat mai localitzat. Van apoderar-se d’un botí de 314.000 euros (més de 52 milions de pessetes), després d’arrencar la caixa forta i rebentar-la.

Els assaltants, emmascarats, van arribar a la casa, al número 5 del carrer dels Metges, a les vuit del matí i van aprofitar que la dona era al portal escombrant per accedir violentament a l’habitatge agafant-la a ella pel coll. Després van amenaçar-los amb una pistola i una defensa elèctrica i van començar a exigir la caixa forta, la clau i la combinació. Després de colpejar i lligar el matrimoni, van trobar la caixa forta dins d’un armari, la van arrencar, van aconseguir obrir-la al menjador i van agafar-ne el contingut: 200.500 euros; 60 euros en dòlars; 30.000 euros en iens i joies valorades en 23.070 euros. Dos mesos després, Arango i Bonilla van ser detinguts a Castelldefels, on vivien, i en l’escorcoll a casa seva es va trobar una pistola elèctrica i 150 euros, que el fiscal considera que eren part del botí de 314.000 euros.

El fiscal demanava en les seves conclusions provisionals cinc anys de presó per als acusats pel delicte del robatori amb intimidació i dos anys pel delicte de tinença il·lícita d’armes. Benet Salellas, que defensa Bonilla, va demanar que se li imposés la pena d’un any de presó per l’assalt i que es tingués en compte la seva drogodependència i les dilacions indegudes del procés.

El més llegit

I després