I després

INTENS CAP DE SETMANA AL FESTIVAL PORTA FERRADA

Compartiu aquesta història

Aquest divendres, 27 de juliol, l’Espai Port s’omplirà de salsa amb Rubén Blades i la poderosa big band de Roberto Delgado que, acompanyats per 19 músics, descarregaran un repertori ple d’èxits llatins.

Dissabte, el desig més gran de Caetano Veloso: pujar a l’escenari acompanyat dels seus fills. Revisaran algun clàssic i presentaran cançons inèdites escrites conjuntament. Tot un luxe.

I per acabar, diumenge se celebrarà l’únic concert d’Estopa a Catalunya d’aquest estiu. Abans que arribin les celebracions pels seus 20 anys de rumba, l’Espai Guíxols Arena s’omplirà de gom a gom per ballar a toc de rumba-rock els clàssics del repertori dels germans Muñoz, els fills més il·lustres del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

RUBÉN BLADES
Espai Espai Port
Divendres, 27 de juliol a les 22:30 h
Des de 39 €

Una dècada després d’actuar a Porta Ferrada amb el grup Son de Tikizia, l’històric Rubén Blades torna a Sant Feliu de Guíxols. Ho fa, en aquesta ocasió, acomiadant-se dels grans concerts de salsa i acompanyat — com sempre des del 2010— de la infal·lible i poderosa big band de Roberto Delgado, amb la qual broda històries plenes de vida com les de Pablo Pueblo o Pedro Navaja. Nit per ballar (i pensar) sense descans amb els ritmes calents d’aquest gegant de la música llatina (a més d’advocat, actor i ex-Ministre de Turisme del Panamà) i celebrar les gestes musicals d’una trajectòria de mig segle en què «l’intel·lectual de la salsa» ha guanyat disset premis Grammy, ha signat vint-i-cinc produccions discogràfiques i ha participat en trenta-cinc pel·lícules i tres sèries de televisió. Salsa, maestro!

Rubén Blades, veu / Roberto Delgado, direcció musical, arranjaments, baix i veus / Juan Berna, piano / Luis Enrique Becerra, teclats, veus / Marcos Barraza, congues, veus / Carlos Pérez-Bido, timbals, veus / Raúl Rivera, bongos i campana / Ademir Berrocal, bateria / Juan López, primera trompeta / Alejandro Castillo, segona trompeta / Roberto RUIZ, tercera trompeta / Emaus Montero, quarta trompeta / Francisco Delvecchio, primer trombó / Idígoras Bethancourt, segon trombó / Avenicio Núñez, tercer trombó / Higinio Flores, quart trombó / Carlos Ubarts, saxo baríton i soprano / Carlos Agrazal, primer saxo alt / Miguel Arauz, segon saxo alt / Luis Carlos Pérez, primer saxo tenor / Iván Navarro, segon saxo tenor

CAETANO, MORENO, ZECA, TOM VELOSO
Ofertório
Espai Espai Port
Dissabte, 28 de juliol a les 22:30 h
Des de 51 €

Sempre els cantava cançons perquè s’adormissin (a Moreno i Zeco, segons recorda el seu pare, els agradava molt; Tom, en canvi, el feia callar). Ara, Caetano Veloso, l’home que va canviar la música del Brasil i els seus tres fills (nascuts el 1972, el 1992 i el 1997) pugen junts a l’escenari per a un espectacle que Caetano feia molt de temps que desitjava presentar. «Vull cantar amb ells perquè és signe de celebració i felicitat; actuar fa uns anys per primer cop amb Moreno és de les coses més boniques que m’ha passat mai», confessa el brasiler, que cantarà peces seves triades pels seus fills (com per exemple O Leãozinho, Sertao i Reconvexo), cançons inèdites escrites conjuntament i, també, temes propis de Moreno, Zeca i Tom. Un espectacle que ens permetrà familiaritzar-nos amb el futur de la saga Veloso (Moreno i Tom són músics professionals; Zeca, després de passar l’adolescència experimentant amb l’electrònica, ha començat a escriure cançons) i en el qual celebrarem, de manera íntima i tranquil·la, l’obra d’un veritable gegant de la cançó.

Caetano Veloso, veu i guitarra Moreno, Zeca y Tom, diversos instruments

ESTOPA
Única actuació de l’estiu a Catalunya!
Espai Guíxols Arena (Z.E. Vilartagues)
Diumenge, 29 de juliol a les 22:30 h
Des de 31 €

Mentre preparen les celebracions, l’any vinent, del seu vintè aniversari, Estopa tornen a Sant Feliu de Guíxols —on, fa dos anys, ja van protagonitzar un concert pletòric— per oferir una de les seves escassíssimes actuacions previstes el 2018. Els germans David i José Muñoz, els fills més il·lustres del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, visiten el Guíxols Arena amb les cançons de l’encara calent Rumba a lo desconocido, himnes d’influència generacional com El del medio de Los Chichos i versos històrics com els de «por la raja de tu falda tuve un piñazo con un Seat Panda». Quasi vint anys després de la seva irrupció, i amb més de quatre milions de còpies venudes a tot el món dels seus nou discos, els germans Muñoz mantenen l’entusiasme de quan tocaven la guitarra en tornar d’una intensa jornada laboral en una filial de la Seat i són encara absoluta garantia de festa assegurada. Llarga vida a la rumba-rock!

David Muñoz, veu / José Muñoz, veu i guitarra / Angi Bao, bateria / Nacho Lesko, teclats / Juan Maya, guitarra espanyola / Ludovico Vagnone, guitarra elèctrica / Antonio Ramos, baix

Tota la programació del Festival a www.festivalportaferrada.cat

El més llegit

I després