I després

III SEMINARI DE CERÀMICA NEGRA

Compartiu aquesta història

El passat dimecres, 25 de març, el Museu d’Història de Sant Feliu va participar als actes d’inauguració de l’exposició dels resultats dels 2n Seminari de Ceràmica Negra i a la presentació de la 3a edició del Seminari de ceràmica negra a la seu de l’Escola Massana a Barcelona. Van intervenir en l’acte de presentació als alumnes de la Massana, El Sr. Pau Casals, regidor de l’Àrea d’Història, Coneixement i Difusió de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la directora de l’Escola Massana, Gemma Amat, la Directora del Museu, Sílvia Alemany , i l’equip coordinador docent: Blai Puig i Matilde Grau.
El Seminari de Ceràmica Negra, organitzat per l’Escola Massana i el Museu de Sant Feliu de Guíxols, gira al voltant de crear noves utilitats en el món de l’art i el disseny a partir dels motlles de l’arquitecte noucentista Rafel Masó, propietat del Taller de Ceràmica Marcó de Quart (Girona) i la cocció de les peces resultants en atmosfera reductora per aconseguir la ceràmica negra en el Taller Kypsela de Sant Feliu de Guíxols. A més, els alumnes poden veure l’aplicació històrica al territori i conèixer la tradició de la ceràmica negra des de l’antiguitat, veient exemples que poden tocar al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
Enguany tindrà lloc els dies 27 al 30 d’abril de 2015 i acollirà fins a 17 alumnes de l’Escola Massana, tindrà una durada de 4 dies i tindran com a base operativa Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’una experiència professional i humana que ha tingut molt bon retorn per part del alumnes participants en les dues edicions anteriors.
L’acte va comptar amb la presència dels ceramistes que actuen com a docents: Jaume Marcó (taller Marcó) i Ricardo Campos (taller Kypsela), del responsable de la casa Masó de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs, que col·labora amb el Seminari, i Roger Costa, tècnic de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional.

El més llegit

I després