I després

ICV-EUiA de SFG difon una nota on es mostra contrària ala canvi de destí d’una partida del PUOSC

Compartiu aquesta història

En el Ple Municipal d’aquest dijous, un dels punts més discutits fou la ratificació d’un decret d’alcaldia, del 16 de setembre, en què se sol·licitava un canvi de destí del PUOSC a l’Escola de Música cap a les obres de reforma del Mercat Municipal, traslladant la intervenció a l’Escola de Música a principis de gener.
Fou aprovat amb els grups del govern i el vot afegit d’AMICS mentre que els grups opositors s’hi varen mostrar contraris, especialment, el regidor d’ICV-EUiA, Jesús Fernández.

El dia després es difon una nota de premsa que diu textualment:

“Des del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols volem mostrar la nostra oposició a la paralització de les obres de la reforma de l’Escola Municipal de Música, una mostra més de la política de retallades en aspectes socials i educatius que està portant a terme el govern municipal, presidit pel nou Alcalde, Carles Motas.
En el Ple d’avui, amb el silenciós, però inestimable suport del regidor Pere Luque, previsiblement es ratificarà un decret d’alcaldia per destinar la subvenció de més de 170.000 € del PUOSC de 2011 de l’Escola de música a les obres del mercat. Aquesta subvenció cobria el 50% de les obres d’adequació i modernització de l’EMM, la resta era d’aportació municipal, que ja estava prevista al pressupost d’inversions d’enguany.
Les reformes a l’EMM, llargament reivindicades pels pares, mares i usuaris del centre, anaven destinades a resoldre temes de seguretat, d’accessibilitat dels alumnes amb la instal·lació d’un ascensor com també reformes destinades a l’adequació dels lavabos o la insonorització de les aules per evitar les molèsties al veïns, entre d’altres, per un total de més de 350.000 €. Actualment a l’escola cursen estudis uns 400 alumnes de Sant Feliu i els seus entorns.
La decisió de demanar al PUOSC l’ajut per aquestes reformes es va prendre per part del govern anterior (PSC, TSF, ERC i ICV) i va ser ratificada per unanimitat al Ple Municipal a finals de 2007. No deixa de sobtar aquest traspàs de capital d’una obra a una altra, més, quan l’exregidor de comerç i mercats i ara actual alcalde, Sr. Motas va estar afirmant des de fa mesos que el finançament de les obres del mercat ja estava coberta al 100 %.
Ens trobem, un cop més, davant d’una suposada excel·lent ( i excessivament personalitzada ) gestió que no acaba de ser-ho i d’un govern que es rendeix a la possibilitat de cercar altres vies – plausibles d’altra banda- de finançament per acabar les obres del mercat, i decideix retallar les inversions en temes de més contingut social o com és el cas de l’Escola de Música, d’índole educatiu.
Des del grup municipal d’ICV-EUiA de Sant Feliu lamentem aquesta decisió, alhora que denunciem el perillós gir que el govern actual està prenent pel que fa a la sensibilitat respecte a la temàtica social.”

Veu Jesús Fernàndez (Regidor ICV-EUiA):

[audio:http://www.rsf.fm/audio/jesus_escola_musica.mp3]

El més llegit

I després